Γιάννενα: Μαραθώνιος ποδηλασίας στο Βουτσαρά Ζίτσας Γιάννενα: Μαραθώνιος ποδηλασίας στο Βουτσαρά Ζίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μαραθώνιος ποδηλασίας στο Βουτσαρά Ζίτσας

Γιάννενα: Μαραθώνιος ποδηλασίας στο Βουτσαρά Ζίτσας
Ένας αγωνιστικός Μαραθώνιος 51 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας για επίλεκτους αθλητές από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27η Οκτωβρίου, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας, Ιωαννίνων.
Οι συμμετοχές έχουν κλείσει από πολύ νωρίς, καθώς οι περισσότεροι εκ των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχουν ήδη αγωνιστεί σε κάποιους από τους προηγούμενους αγώνες και θέλουν να βιώσουν για μία ακόμη φορά την ένταση της αγωνιστικής διαδρομής, που συνδυάζεται αρμονικά με τα μοναδικής ομορφιάς τοπία που διαμορφώνονται κοντά στις όχθες του ποταμού Καλαμά. 
Η αφετηρία του αγώνα θα δοθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Βουτσαρά.

Στο ίδιο σημείο αναμένεται να τερματίσουν οι ποδηλάτες, 4 με 5 ώρες αργότερα. Η διαδρομή θα περάσει μέσα από τα γειτονικά χωριά του Εκκλησιοχωρίου, του Δεσποτικού, της Γρανιτσοπούλας, του Ριζού, της Βρυσούλας και του Γκριμπόβου.

Τεχνητά μονοπάτια, αγροτικοί δρόμοι, καλντερίμια, πέτρινα σκαλιά, γεφύρια, ρέματα και ένα σπίτι αποτελούν μέρος της διαδρομής που έχει φτιαχτεί ειδικά για αυτή την εκδήλωση. Στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους αθλητές και τους εθελοντές.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα προσφέρουν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας και τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τηλεφωνική επικοινωνία στο 6944788431 (κ. Νίκος Νικολάου).

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μαραθώνιος ποδηλασίας στο Βουτσαρά Ζίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5169825677910557621
Σχόλια
item