Γιάννενα: Οδός Στ. Νιάρχου- Κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση αλλαγών Γιάννενα: Οδός Στ. Νιάρχου- Κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση αλλαγών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οδός Στ. Νιάρχου- Κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση αλλαγών

Γιάννενα: Οδός Στ. Νιάρχου- Κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση αλλαγών

Κανένα περιθώριο για αλλαγές στην κατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου, σε σχέση με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, δεν αφήνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε απάντησή του προς τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα.

Ο κ. Ζάψας, που είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του στον σχεδιασμό και όταν το θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάρτιο του 2018, επανήλθε στο θέμα, «υπολογίζοντας πως ο χρόνος ενδείκνυται για μια συμφωνία στα βασικότερα σημεία, στα οποία εφόσον συμφωνήσουμε και τα αποδεχτείτε θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις του έργου που είναι και το ζητούμενο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προσθέτοντας πως υπάρχει πάντα χρόνος για βελτιώσεις και για συμφωνία, όταν πρόκειται για το καλό.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» καλεί τον περιφερειάρχη να μελετηθεί και να προχωρήσει η κατασκευή κόμβου στο Jumbo, όπως και να προβλεφθεί κάθετη σύνδεση με την είσοδο της πόλης, της υπό κατασκευή οδού Σταύρου Νιάρχου, στο ύψος του κόμβου στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι». 


Σε δεύτερο χρόνο προτείνει να μελετηθεί και η κάθετη σύνδεση με την είσοδο της πόλης στον κόμβο της Ανατολής (3ο χλμ. της εθν. Οδού), επισημαίνοντας πως σήμερα είναι επικίνδυνος και εκτός προδιαγραφών.

Αδύνατη χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης την τροποποίηση του φυσικού του αντικειμένου, εφόσον δε συντρέχουν ειδικές συνθήκες ή λόγοι ανωτέρας βίας, από τη στιγμή που έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής και έχει γίνει ήδη η εγκατάσταση του αναδόχου, ειδικά μάλιστα όταν το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.


Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης επισημαίνει ότι η επαναφορά ζητημάτων αλλαγής της μελέτης ως προς την προσθήκη νέου κόμβου, ακόμη και στην περίπτωση που αυτή ήταν εφικτή, θα προκαλούσε περαιτέρω καθυστέρηση και πιθανότατα θα οδηγούσε στην απένταξη του έργου από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». 


«Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά θα οδηγούσε και σε οριστική ματαίωσή του, καθώς δύσκολα θα βρεθούν τα ανάλογα χρήματα στην επόμενη προγραμματική περίοδο», σημειώνει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η ένταξη του έργου έγινε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και, πριν την τελική υποβολή της μελέτης, έγιναν από την περιφερειακή αρχή βελτιώσεις που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό αιτήματα κατοίκων και επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τα άλλα δύο ζητήματα που θέτει ο Γ. Ζάψας, ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι η κάθετη σύνδεση της Στ. Νιάρχου με το Γιαννιώτικο Σαλόνι και περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά είναι ένα αχρείαστο προς το παρόν έργο, καθώς η κύρια σύνδεση απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα, ενώ για την υπάρχουσα σύνδεση με τον κόμβο Ανατολής επισημαίνεται ότι έχει κατασκευαστεί με τις ισχύουσες προδιαγραφές κατά την κατασκευή του έργου, έχει συγκεκριμένα όρια ταχύτητας και οι όποιες βελτιώσεις απαιτούνται θα δρομολογηθούν με την ολοκλήρωση της οδού Στ. Νιάρχου, όταν και θα υπάρχει αποκρυσταλλωμένη πλέον άποψη για το κυκλοφοριακό της ευρύτερης περιοχής.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οδός Στ. Νιάρχου- Κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση αλλαγών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1751266570300965663
Σχόλια
item