Άρτα: "Άκυρο" για το υδροηλεκτρικό στο κάτω Αθαμάνιο στα κεντρικά Τζουμέρκα Άρτα: "Άκυρο" για το υδροηλεκτρικό στο κάτω Αθαμάνιο στα κεντρικά Τζουμέρκα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: "Άκυρο" για το υδροηλεκτρικό στο κάτω Αθαμάνιο στα κεντρικά ΤζουμέρκαΆρτα: "Άκυρο" για  το υδροηλεκτρικό στο  κάτω Αθαμάνιο στα κεντρικά ΤζουμέρκαΤο περιφερειακό συμβούλιο πήρε αρνητική απόφαση για το υδροηλεκτρικό έργο στο Κάτω Αθαμάνιο, με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να δηλώνει «επιστημονικά και πολιτικά υπέρ» του έργου, αλλά τελικά… κατά, λόγω των ενστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή...
Ο Γιώργος Ζάψας, από την αντιπολίτευση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ναι μεν η παράταξη είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά «με όρους» όπως είπε, «με σεβασμό στο περιβάλλον και στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού για την εγκατάστασή τους».

Άσκησε κριτική στον κ. Καχριμάνη, γιατί δεν είχε την ίδια στάση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μεγαλόχαρη Άρτας, στο Βελενζικό, παρότι και εκεί δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση. Έκφρασε επίσης τη συμπαράστασή τους στο κίνημα των κατοίκων των Αγράφων, για παρόμοιο θέμα. 
Στο Βελενζικό, όπως τόνισε ο κ. Ζάψας, κρατήθηκε από τις αρχές ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού και θα δικαστεί, με μέλη του συνεταιρισμού, στις 11 Οκτωβρίου.

Τελικά, το συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα κατά του έργου.

Γιώργος Τσαντικος/​typos-i.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: "Άκυρο" για το υδροηλεκτρικό στο κάτω Αθαμάνιο στα κεντρικά Τζουμέρκα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8079562843163180320
Σχόλια
item