Κίνα: Αυτό που είναι βαθιά κρυμμένο στο σπήλαιο θα σας εκπλήξει

Κίνα: Αυτό που είναι βαθιά κρυμμένο στο σπήλαιο θα σας εκπλήξει

Από το εξωτερικό του αυτό το σπήλαιο δεν φαίνεται να έχει κάτι το συναρπαστικό. Βρίσκεται στην επαρχία Shaanxi, βόρεια της Κίνας και είναι γνωστό ως το σπίτι των Πολεμιστών Terracotta. 

Το μυστικό του όμως είναι καλά κρυμμένο στα 85 μέτρα κάτω από τη γη. 

Το εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από πάγο. 

Είναι θεωρητικά το μεγαλύτερο σπήλαιο από πάγο στην Κίνα, καθώς εικάζεται πως υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Πιστεύεται ότι το σπήλαιο είναι τριών εκατομμυρίων ετών, παρόλο που οι κάτοικοι λένε ότι το σπήλαιο είναι τα 10.000 ετών.


Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο οι πάγοι του σπηλαίου δεν λιώνουν ποτέ. Σπηλαιολόγοι υποθέτουν ότι ο πάγος διατηρείται εξαιτίας του σχήματος του σπηλαίου που μοιάζει σαν καρφίτσα αλλά και εξαιτίας του φυσικού αέρα που πνέει στο εσωτερικό.
 


Αυτό σημαίνει ότι όποια και αν είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος οι σταλακτίκες και οι σταλαγμίτες από πάγο δεν θα λιώσουν ποτέ. Το σπήλαιο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και κάθε δωμάτιό του φωτίζεται από διαφορετικά χρώματα. Οι εικόνες που βλέπει ο επισκέπτης είναι μαγικές και μοναδικές.

Περισσότερες από 200 λάμπες φωτίζουν το σπήλαιο και δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα. Το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες και ποτέ δεν γίνεται κουραστικό. 


Πάντα υπάρχει κάτι να ανακαλύψεις. Το σπήλαιο βρίσκεται σε 85 μέτρα βάθος και 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
 

Οι τουρίστες επιτρέπεται να περάσουν έως και μία ώρα στις σπηλιές, εξερευνώντας τις πίστες του μέσα από τις ξύλινες γέφυρες που έχουν κατασκευαστεί.

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν ενδείκνυται για όσους είναι κλειστοφοβικοί, καθώς υπάρχουν σημεία που είναι πολύ στενά. Είναι 9,7 μέτρα πλάτος στο στενότερο σημείο του και στο ευρύτερο, είναι 19,8 μέτρα. Το σπήλαιο είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.
epirusblog.gr
5 of 5
Κίνα: Αυτό που είναι βαθιά κρυμμένο στο σπήλαιο θα σας εκπλήξει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7041822455275931322
item