Γιάννενα: Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους Γιάννενα: Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους

Γιάννενα: Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους
Δεν ήταν και λίγα τα προβλήματαπου προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο από το βράδυ της Πέμπτης και η βροχόπτωση που συνεχίστηκε ως και το πρωί της Παρασκευής. Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις και φερτά υλικά προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο. 
Στο Κάτω Ζάλογγο όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα παρασύρθηκε και αυτοκίνητο ΙΧ με τον οδηγό του, 80χρονο άντρα να απεγκλωβίζεται χωρίς άλλα προβλήματα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν ως και χτες το απόγευμα το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Από το πρωί χτες παρεμβάσεις έγιναν ή  γίνονται όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια:  
– Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση.  Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και για την ανάσυρση του Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.
– Στην Κανέττα της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.
– Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση αλλά αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
– Σε  Μαυρολάγκαδο – Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών. 
– Στην επαρχιακή οδό προς Άρματα Κόνιτσας, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών. 
– Στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων
– Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
– Σε ορεινές περιοχές της Άρτας,  για  απομάκρυνση φερτών υλικών.
Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που αποκαταστάθηκε.     
Ενίσχυση με 180 εκατ. ευρώ 
Στο μεταξύ πόρους συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες και σε δήμους για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία.
Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να έχουν αποτελέσματα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν συνέστησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «με καινούργιες κατευθύνσεις και δυνατότητες και καινούργια χρηματοδότηση, που πιστεύω θα είναι ενισχυμένη».
«Η τετραετία που μόλις ξεκίνησε για όλους μας να είναι μια τετραετία που η Αυτοδιοίκηση θα μείνει στους πολίτες για την αναπτυξιακή δυναμική της, τα έργα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οφείλουμε να τους προσφέρουμε», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Πολλή βροχή και 27 χιλιάδες κεραυνοί
Με βάση τα στοιχεία από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν έως το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά, στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά, στο Μέτσοβο με 60 χιλιοστά και στη Βυτίνα με 59 χιλιοστά.
Επίσης περίπου 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «Ζευς» του Αστεροσκοπείου, οι 10.000 πάνω από τη θάλασσα και οι υπόλοιποι πάνω από την ξηρά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πολλά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5496828027333068422
Σχόλια
item