ΕΛΑΣ: Γιατί δεν κάναμε επέμβαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τα επεισόδια

ΕΛΑΣ: Γιατί δεν κάναμε επέμβαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τα επεισόδια

Απάντηση στο γιατί δεν προχώρησε η ΕΛΑΣ σε επέμβαση εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσε το μεσημέρι ομάδα 40 ατόμων, δίνει με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ.

Η εξήγηση που δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, είναι ότι την ώρα των επεισοδίων, το Πανεπιστήμιο ήταν γεμάτο κόσμο. «Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:
«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Οι αναρχικοί που ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια: Αλληλεγγύη στη Χιλή
Την ευθύνη για τα επεισόδια ανέλαβε η ομάδα αναρχικοί/αναρχικές υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για κίνηση αλληλεγγύης στον λαό της Χιλής.

«Σήμερα 30 Οκτωβρίου στη 13:00, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Χιλής, σπάσαμε τις προσόψεις ενός καταστήματος ΕΛΤΑ, μιας τράπεζας Πειραιώς και της "βιτρίνας" εξαναγκαστικής πορνείας γυναικών, "Χωριάτικο". 

Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. 

Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες. 

Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη γαδά με ροζ στολή» έγραψαν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν παράλληλα ότι «χρησιμοποιήσαμε το πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις. 

Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών». 

Για να καταλήξουν με το απειλητικό «Για κάθε εξεγερμένη ψυχή, δεκάδες πέτρες στα κεφάλια των μπάτσων, από την Ελλάδα μέχρι τη χιλή, στείλτε κάθε μπάτσο στην εντατική».

epirusblog.gr
5 of 5
ΕΛΑΣ: Γιατί δεν κάναμε επέμβαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τα επεισόδια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4675065257217188821
item