Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη: Πώς παρακολουθεί τους υπουργούς- Τον Δεκέμβριο η πρώτη «αξιολόγηση» Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη: Πώς παρακολουθεί τους υπουργούς- Τον Δεκέμβριο η πρώτη «αξιολόγηση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη: Πώς παρακολουθεί τους υπουργούς- Τον Δεκέμβριο η πρώτη «αξιολόγηση»

Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη: Πώς παρακολουθεί τους υπουργούς- Τον Δεκέμβριο η πρώτη «αξιολόγηση»

Πίεση στους υπουργούς να τρέξουν για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αξιολόγηση του πρώτου τριμήνου έχει ήδη ολοκληρωθεί και όσοι έχουν μείνει πίσω…στις εργασίες τους, έχουν πάρει το μήνυμα να επιταχύνουν, ώστε να μην βρεθούν μετεξεταστέοι τον Δεκέμβριο.

Στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός είχε μοιράσει έναν μπλε φάκελο σε κάθε υπουργό με τους στόχους ανά υπουργείο και το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης ως τον Δεκέμβριο. 

Η επίτευξη αυτών των στόχων και ο χειρισμός των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν θα αξιολογηθούν στο τέλος του έτους και ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αποφασίσει αν θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα.

«Έχω ένα πρόγραμμα και πρέπει να το υλοποιήσω. Θέτω χρονοδιαγράμματα, θέτω στόχους … Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα ήθελα να τα είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα. 

Υπάρχουν άλλα τα οποία πιστεύω ότι πήγαμε αρκετά καλά», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα για τις δράσεις των υπουργείων, συνεχή ενημέρωση για την πορεία των θεμάτων και παρεμβαίνει προσωπικά όταν το κρίνει απαραίτητο για την επιτάχυνση των δράσεων. «Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις, η κοινωνία έχει απαιτήσεις πάνω απ’ όλα», διεμήνυσε στη χθεσινή συνέντευξη.

Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη
Στη διάθεση του Πρωθυπουργού βρίσκεται το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ», που αποτελεί το εργαλείο του Μεγάρου Μαξίμου για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία.

Γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρατεύσει το κλασσικό μπλοκάκι. «Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό μπλοκάκι», σημειώνει σε συνομιλητές του και τονίζει ότι σε αυτό «πρόσβαση έχω μόνον εγώ και είμαι ο μόνος που μπορεί να διαβάσει τον γραφικό χαρακτήρα».

Αυστηρός έλεγχος, χρονοδιαγράμματα, στοχοθεσία και λογοδοσία είναι το τετράπτυχο βάση του οποίου εποπτεύει τα μέλη της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός. Όταν έρθει η στιγμή να κρίνει το έργο τους και να αποφασίσει αν θα γίνουν αλλαγές σε υπουργικούς θώκους, θα συμβουλευτεί το μπλοκάκι του και για όσους οι σημειώσεις είναι με κόκκινο στυλό, αναμένεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Όταν ρωτήθηκε στον ΑΝΤ1 για πράγματα που δεν πήγαν όπως τα περίμενε ή δεν πήγαν καλά, ο Πρωθυπουργός, στάθηκε σε δύο διαφορετικά παραδείγματα. 

Το κομμάτι της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών, όπου υποστήριξε ότι «πήγαμε πολύ καλά» και το μεταναστευτικό – προσφυγικό, όπου «βρεθήκαμε απευθείας σε πολύ αυξημένες ροές και έπρεπε πολύ γρήγορα να σχεδιάσουμε μία διαφορετική πολιτική από αυτή την οποία όχι δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά πρέπει να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα αυτό το οποίο λογαριάζαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να υλοποιήσουμε. Θα προσαρμοστούμε».

epirusblog.gr
5 of 5
Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη: Πώς παρακολουθεί τους υπουργούς- Τον Δεκέμβριο η πρώτη «αξιολόγηση»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7948308500295445065
Σχόλια
item