Λίμνη Bled: Ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι!

Λίμνη Bled: Ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι!
Η λίμνη Bled βρίσκεται στην Σλοβενία και μαζί με το νησάκι που έχει στη μέση της, συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, που είναι λες και έχει βγει από παραμύθι.
Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται 55χλμ. από την Λιουμπλιάνα και 32 χλμ. από τα σύνορα με την Αυστρία. Το ταξίδι στο κόσμημα των Ιουλιανών Άλπεων θα σε κάνει να χαθείς μέσα στην κατάφυτη περιοχή και το “απέραντο γαλάζιο” της λίμνης.
Ωστόσο, τις εντυπώσεις τις κλέβει το μικρό νησάκι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στον κόσμο. Είναι στο κέντρο της λίμνης, έχει πλούσια βλάστηση αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Χτίστηκε τον 17ο αιώνα στην θέση ενός παλαιότερου ναού από τον οποίο σώζονται οι τοιχογραφίες του μέχρι και σήμερα. 
Το 52 μέτρων μπαρόκ καμπαναριό της, κερδίζει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη και αποτελεί την τελευταία “πινελιά” μίας πραγματικής ζωγραφιάς.

Η λίμνη Bled έχει το κάστρο της

Πέραν των άλλων, στη λίμνη Bled θα βρεις και ένα πολύ εντυπωσιακό κάστρο, που θα θελήσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. 
Οι πρώτες αναφορές για το κάστρο εντοπίζονται το 1011 μ.χ. Χτισμένο πάνω σε έναν βράχο 130 μέτρων πάνω από την λίμνη, προσφέρει μαγική θέα.
Στο κάστρο μπορείς να ανέβεις με τα πόδια ή με το αμάξι. Αυτό που αξίζει περισσότερο είναι η εντυπωσιακή θέα που προσφέρει στον επισκέπτη παρά το εσωτερικό του. Επίσης το κάστρο του Bled είναι το πιο παλιό στην Σλοβενία.
Μπορεί να την επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο, καθώς η κάθε εποχή της χαρίζει και μία διαφορετική “αίγλη”. 
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θα συναντήσετε τους περισσότερους τουρίστες. Ωστόσο, το χειμώνα τα χρώματα που της χαρίζει το χιόνι είναι απίστευτα!
Κάτι διαφορετικό που προσεγγίζει πολύ κόσμο στην λίμνη Bled, είναι οι αγώνες κωπηλασίας που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

epirusblog.gr
5 of 5
Λίμνη Bled: Ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7491031787517510231
item