Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ACCS του ΝΑΤΟ – Η συμμετοχή της Thales Hellas

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ACCS του ΝΑΤΟ – Η συμμετοχή της Thales Hellas
Στις 10 Σεπτεμβρίου η γαλλοαμερικανική κοινοπραξία αεροναυπηγικών και αμυντικών συστημάτων ThalesRaytheonSystems και η ιταλική αεροναυπηγική εταιρεία Leonardo υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που αφορά όλες τις πτυχές του Αεροπορικού Συστήματος Διοικήσεως & Ελέγχου (Air Command and Control System) του ΝΑΤΟ. 
Οι εταιρείες θα συνεργαστούν στους τομείς εγκατάστασης και υποστήριξης του ACCS σε νέες τοποθεσίες, όπως επίσης και στην αναβάθμιση υπαρχόντων συστημάτων. Η συνεργασία θα επιτρέψει επίσης στο ACCS να αξιοποιήσει τις τελευταίες καινοτομίες της Leonardo στους τομείς που αφορούν το σύστημα C2, επικοινωνίες, επεξεργασία σημάτων ραντάρ και αμυντικών βαλλιστικών πυραύλων.
Περισσότερες από 40 εταιρείες από 15 κράτη – μέλη έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ACCS από την έναρξή του. 
Η Thales Hellas συμμετέχει στο ACCS για πάνω από μια δεκαετία και έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία και υψηλού επιπέδου εξειδίκευση στον τομέα της Αεράμυνας. Σήμερα, 20 μηχανικοί της ασχολούνται αποκλειστικά με την επιτέλεση λειτουργιών ACCS σε τοποθεσίες ανά την Ευρώπη. 
Οι μηχανικοί αυτοί εκτελούν διαχείριση, ολοκλήρωση και επικύρωση συστήματος (system administrators/ integrators. validators). Η Thales Hellas έχει επενδύσει σημαντικά στην επάνδρωση και εκπαίδευση αυτής της ομάδας, η οποία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για όλο το πρόγραμμα ACCS. 
Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία και τώρα εργάζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια τεχνική συνεργασία μεταξύ της Thales France και της Thales Hellas.
H Thales Hellas ιδρύθηκε το 1987, μετά την προμήθεια των μαχητικών Mirage 2000 από την Γαλλία. Από το 2000 διαθέτει μία μονάδα αφιερωμένη στην συντήρηση των εν λόγω μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ThalesRaytheonSystems, η Leonardo και οι βιομηχανικοί τους εταίροι θα είναι σε θέση να προσφέρουν στο NATO και τους εθνικούς φορείς τεχνολογίες αιχμής. 
Οι νέες τεχνικές εξελίξεις θα επιτρέψουν την ακόμη πιο αποτελεσματική και καινοτόμα διαχείριση των λειτουργιών του ACCS. 
Το νέο σύστημα είναι ήδη σε ισχύ στην Ιταλία από τον Μάρτιο του 2015, ενώ δέκα ακόμη κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ είναι σε διαδικασία μετάβασης σε αυτό. 
Το σκέλος που αφορά τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα είναι λειτουργικό από το 2012, ενώ το αναπτυσσόμενο σκέλος το χρησιμοποιούν κάποιες χώρες του ΝΑΤΟ από το 2015, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Το ACCS βοηθά τα κράτη – μέλη του NATO να διασφαλίσουν την εδαφική τους κυριαρχία και να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους και τις ένοπλες δυνάμεις από εναέριες και πυραυλικές απειλές. 
Για να συνδράμει σε αυτή την αποστολή, η ThalesRaytheonSystems παραδίδει το ACCS, ένα ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα, που θα δώσει στα κράτη – μέλη του NATO τη δυνατότητα να διαχειριστούν κάθε τύπο εναέριας επιχείρησης, τόσο εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας, όσο και εκτός. 
Στην πλήρη ανάπτυξή του, το NATO ACCS θα καλύπτει 10 εκατομμύρια τ. χλμ. εναέριου χώρου.

epirusblog.gr
5 of 5
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ACCS του ΝΑΤΟ – Η συμμετοχή της Thales Hellas
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2816524759648801404
item