Γιάννενα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία -Κινδύνεψε 80χρονος Γιάννενα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία -Κινδύνεψε 80χρονος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία -Κινδύνεψε 80χρονος

Γιάννενα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία -Κινδύνεψε 80χρονος

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και οι βροχές στον νομό Ιωαννίνων, από χθες το βράδυ, η οποία συνεχίζεται.

Ένας 80χρονος κινδύνεψε όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του. Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του. 

Ειδικότερα, σημειώνονται κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Ο καιρός έχει αρχίσει να δείχνει το φθινοπωρινό του πρόσωπο με πολλές περιοχές να πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις. Η αρχή έγινε από τα Δυτικά, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, αλλά και πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν από νωρίς στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας για την κακοκαιρία
Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται:

«Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση. Από το πρωί παρεμβάσεις έγιναν ή γίνονται:

Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.

Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- 'Αρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.

Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε Μαυρολάγκαδο - Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.
Στην επαρχιακή οδό προς 'Αρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.

Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων

Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας 'Αρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας. 

Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».

Πηγή: iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία -Κινδύνεψε 80χρονος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6593095528576893415
Σχόλια
item