Βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη την ώρα επίδειξης στις ΗΠΑ… 7 νεκροί (video) Βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη την ώρα επίδειξης στις ΗΠΑ… 7 νεκροί (video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη την ώρα επίδειξης στις ΗΠΑ… 7 νεκροί (video)

Βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη την ώρα επίδειξης στις ΗΠΑ… 7 νεκροί (video)
Το βομβαρδιστικό, τύπου B-17 είχε 13 επιβαίνοντες και συνετρίβη εντός αεροδρομίου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άτομα να χάσουν τη ζωή τους.
Το βομβαρδιστικό που ήταν γνωστό με το προσωνύμιο «Ιπτάμενο Οχυρό», συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο Μπράντλι, αφού ο κυβερνήτης του ζήτησε από τον πύργο ελέγχου άδεια, για να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος, περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του.
PLANE CRASH: Video shows smoke billowing and flames spewing after a World War II-era bomber plane crashed just outside Bradley International Airport north of Hartford, Connecticut. http://abc11.tv/2ppf9Bz 
See ABC11 EyewitnessNews's other Tweets

Το αεροσκάφος, που διαχειριζόταν το ίδρυμα Collings, μετέφερε 13 ανθρώπους, δέκα επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος, διευκρίνισε ο Τζέιμς Ροβέλα, αξιωματούχος των πολιτειακών αρχών στο Κονέτικατ αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια. Απέφυγε να μιλήσει για αριθμό νεκρών, με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά θύματα.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν θα αναφερθώ σε αριθμό», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε, έγινε ένα δυστύχημα, ξέσπασε φωτιά και υπάρχουν θύματα πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη», πρόσθεσε.
Κατά τον Ροβέλα, όλοι οι επιβαίνοντες στο παλιό αεροσκάφος υπέστησαν τραυματισμούς, πολλοί θανατηφόρους, όπως κι ένα πρόσωπο που βρισκόταν σε υπόστεγο των υπηρεσιών συντήρησης το οποίο διαπέρασε το αεροσκάφος όταν έπεσε στο έδαφος κι έπιασε φωτιά. Το παλιό βομβαρδιστικό χτύπησε πέρα από το υπόστεγο και δεξαμενές με υγρό αποπάγωσης στο αεροδρόμιο. 
Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια του δυστυχήματος. Σε απόσπασμα επικοινωνίας μεταξύ του πιλότου του παλιού βομβαρδιστικού και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου, που μεταφόρτωσαν στους ιστοτόπους τους τοπικά ΜΜΕ, ακούγεται ο χειριστής να ζητεί λίγη ώρα μετά την απογείωση άδεια να επιστρέψει επειγόντως λόγω «κάποιου προβλήματος» στις μηχανές του.
Πηγή: iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη την ώρα επίδειξης στις ΗΠΑ… 7 νεκροί (video)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6908403948692675842
Σχόλια
item