Πρέβεζα: 6 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου από την δημοτική αρχή Μπαίλη στη νέα δημοτική αρχή, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζα: 6 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου από την δημοτική αρχή Μπαίλη στη νέα δημοτική αρχή, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: 6 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου από την δημοτική αρχή Μπαίλη στη νέα δημοτική αρχή, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Πρέβεζα: 6 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου από την δημοτική αρχή Μπαίλη στη νέα δημοτική αρχή, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Με διπλή συνεδρίαση, ειδική και τακτική, συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 30/10, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Η ειδική συνεδρίαση αφορούσε την "Έγκριση Ισολογισμού και Απολογισμού Δήμου Πρέβεζας, οικ. Έτους 2018" όπου και ψηφίστηκε. 

Καταψήφισαν Λαική Συσπείρωση καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της ανυπότακτης κίνησης, κ.Γεωργούλης, ενώ, η παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα" δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας, η δημοτική αρχή Μπαίλη αφήνει στη δημοτική αρχή Γεωργάκου το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. 

Έπειτα και μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης, ακολούθησαν τα προ ημερησίας θέματα όπου ξεχώρισε το ζήτημα της απλής αναλογικής που έθεσε ως θέμα η παράταξη "Στροφή στο Μέλλον" καθώς και το ζήτημα του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα το οποίο έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αμάραντος. 

Πρώτο τακτικό θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν οι εξελίξεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας που είχε αιτηθεί ως θέμα η Λαική Συσπείρωση, εκ μέρους της οποίας την εισήγηση έκανε ο κ.Κύρλας ο οποίος υπογράμμισε πως είναι ένα ζήτημα Πολιτικό και πως θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, όπου ως προς το δεύτερο συμφώνησε και ο Δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος ο οποίος υπενθύμισε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου πως το 2014 ως τότε διοικητής του νοσοκομείου είχε συμμετάσχει σε παρόμοια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του νοσοκομείου. 

(Τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής όσο και του νοσοκομείου, αναμένεται να κατατεθούν κοινά ψηφίσματα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης)

Μεταξύ των άλλων θεμάτων στην τακτική συνεδρίαση ήταν ο ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, όπου έπειτα από τρεις ώρες περίπου βγήκε λευκός καπνός και έχουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. 

Η παράταξη Δήμος της Καρδίας μας όρισε τους  Γεωργάκο, Δαρδαμάνη, Κουμπή, Παγγέ και Κωνσταντάκη, η Στροφή στο Μέλλον τον επικεφαλής της, κ.Φονταρά, η δημοτική συνεργασία τον Κοσμά Κορωναίο, η Δημοτική Ανατροπή δεν όρισε, ενώ,  απείχε η Ανάπτυξη Τώρα. 

Έπειτα από συζητήσεις και διαφωνίες για το αν η εγκύκλιος ορίζει 5 ή 4 μέλη από την συμπολίτευση και 1 ή 2 από την αντιπολίτευση, το θέμα λίγο έλειψε να οδηγηθεί για δεύτερη φορά προς αναβολή. 

Μάλιστα, παρών στην συνεδρίαση και ένας εκ των νομικών συμβούλων του Δήμου, κ.Βουκελάτος όπου έκανε και την σχετική γνωμάτευση που είχαν ζητήσει σχετικά στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Το νέο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου απαρτίζεται από 5μέλη της συμπολίτευσης, Γεωργάκο, Δαρδαμάνη, Κουμπή, Παγγέ και Κωνσταντάκη έτσι όπως ορίστηκε από την παράταξη του Δημάρχου και έπειτα από ψηφοφορία, τακτικό μέλος της αντιπολίτευσης εκλέχτηκε ο Ευκλείδης Φονταράς με αναπληρωματικό μέλος τον Κοσμά Κορωναίο.

Νέος Πρόεδρος ορίστηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος με αντιπρόεδρο τον Γρηγόρη Κουμπή. 

Για την Εκλογή εκπροσώπων Δήμου Πρέβεζας για την Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, έπειτα από ψηφοφορία εκλέχτηκαν οι Δαρδαμάνης, Παγγές, Μπαίλης, Σαραμπασίνας, Νίτσας, Στύλος Ροπόκης, Δήμου, Ανωγιάτης  και Αμάραντος. 

Χρήστος Ανεμοζάλης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: 6 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου από την δημοτική αρχή Μπαίλη στη νέα δημοτική αρχή, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3092249089448657815
Σχόλια
item