Πακιστάν: Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο -Εξερράγη γκαζάκι επιβατών Πακιστάν: Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο -Εξερράγη γκαζάκι επιβατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πακιστάν: Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο -Εξερράγη γκαζάκι επιβατών

Πακιστάν: Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο -Εξερράγη γκαζάκι επιβατών

Τουλάχιστον τους 66 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε τρένο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την περιφερειακή υπουργό Υγείας, Γιασμίν Ρασίντ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το σημείο του δυστυχήματος, περισσότεροι από 66 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 40 έχουν τραυματιστεί.

Waking up to horrible new of loss of over 60 lives in a fire at train is so heart wrenching.
Every time loss of lives in such accidents on trains in India & Pakistan is a sharp reminder we are still far behind in public safety measures but happy sending monkeys to space
69 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Σύμφωνα με την περιφερειακή υπουργό Υγείας οι τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία της περιοχής. Μόνο 18 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν.

Η φωτιά κατέστρεψε τρία από τα βαγόνια του συρμού κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ.

«Φρικτή τραγωδία σε τρένο Tezgam (σ.σ. το όνομα της γραμμής που ενώνει τις πόλεις Ραουαλπίντι και Καράτσι) με έναν επιβάτη να αναφέρει έκρηξη σε γκαζάκι. 

Προσευχές και συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε η Πακιστανή υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι στο Twitter.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες του τρένου, με πολλά από τα βαγόνια του να έχουν καταστραφεί από τις φλόγες. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το γκαζάκι που χρησιμοποίησαν κάποιοι επιβάτες για να ετοιμάσουν πρωινό εξερράγη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ, είναι συνηθισμένο επιβάτες να παίρνουν μαζί τους γκαζάκια και άλλα είδη για να μαγειρεύουν όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια με το τρένο


akistanfwtiatreno-thumb-large

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της αποικιοκρατίας, βρίσκεται σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων και συντήρησης.

rescue-worke
epirusblog.gr
5 of 5
Πακιστάν: Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο -Εξερράγη γκαζάκι επιβατών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3093380819183262299
Σχόλια
item