Ιωάννινα: "Ξύπνησαν" Μνήμες Του '40 ... Στην Αναπαράσταση Της Μάχης Καλπακίου (Βίντεο). Ιωάννινα: "Ξύπνησαν" Μνήμες Του '40 ... Στην Αναπαράσταση Της Μάχης Καλπακίου (Βίντεο). | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιωάννινα: "Ξύπνησαν" Μνήμες Του '40 ... Στην Αναπαράσταση Της Μάχης Καλπακίου (Βίντεο).

Ιωάννινα: "Ξύπνησαν" Μνήμες Του '40 ... Στην Αναπαράσταση Της Μάχης Καλπακίου (Βίντεο).

Με φόντο την πλαγιά με  μεγαλύτερη ελληνική γαλανόλευκη πλάι στο ιστορικό ΟΧΙ  που είναι γραμμένο στου βουνό  ξύπνησαν και  φέτος   μνήμες  από τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, με το Μνημείο του Μαχητή ,του στρατιώτη  που πολέμησε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πλήθος επισκεπτών και επισήμων   σήμερα το απόγευμα ,παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κατέκλυσαν  τον ιστορικό τόπο  Καλπακίου για  τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Στο μνημείο του Μαχητή μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο νεκρών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων  ενώ αμέσως μετά η Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ερμήνευσε επετειακά τραγούδια του Έπους του 1940.


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου όπως κάθε χρονιά καλωσόρισε τους παρευρισκομένους για να ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον κ.Κωνσταντίνο Γάτσιο ,καθηγητή τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία".Oι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της Μάχης Καλπακίου , μιας μάχης  με  ιδιαίτερη βαρύτητα,   καθώς  είχε δείξει τότε στους Ιταλούς,πως το πέρασμα  τους στην Ήπειρο δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση ,με 370 νεκρούς,1200 τραυματίες,2.000 αιχμάλωτους  και 70 αγνοούμενους..

Σημειώνεται ότι την Κυβέρνηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου εκπροσωπεί στα Ιωάννινα  ο  Ηπειρώτης Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου .


epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα: "Ξύπνησαν" Μνήμες Του '40 ... Στην Αναπαράσταση Της Μάχης Καλπακίου (Βίντεο).
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6698924625488924584
Σχόλια
item