Άρτα: Ο 3ος Δρόμος Του Κάστανου ,Τα Φιλέματα ..Και Η Μαγική Διαδρομή ! Άρτα: Ο 3ος Δρόμος Του Κάστανου ,Τα Φιλέματα ..Και Η Μαγική Διαδρομή ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ο 3ος Δρόμος Του Κάστανου ,Τα Φιλέματα ..Και Η Μαγική Διαδρομή !

Άρτα: Ο 3ος Δρόμος Του Κάστανου ,Τα Φιλέματα ..Και Η Μαγική Διαδρομή !
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πιστιανών Άρτας «Ο Ανεμόμυλος»  και Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή» συνδιοργάνωσαν  τον «Δρόμο του Κάστανου». 

Η πορεία  πραγματοποιήθηκε  χθες  Σάββατο 12 Οκτωβρίου  με σημείο εκκίνησης τα Πλατάνια Πιστιανών και τερματισμού το νερόμυλο στη θέση «Μπέσικο» στη Ροδαυγή. Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 8 χλμ.

Στόχος η  ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η προώθηση και αξιοποίηση της αποκατάστασης της παλιάς  καλλιέργειας των καστανόδεντρων, αλλά  και γενικά η καλλιέργεια της εύφορης γης των όμορων χωριών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί.
Ο  «Δρόμος  του Κάστανου»,  έδωσε  στον επισκέπτη την ευκαιρία, να ανακαλύψει την περιοχή μέσα από περιπατητικές διαδρομές με εξαιρετική θέα και μεγάλη θεματική ποικιλία και ενδιαφέρον και φυσικά κύριο πρωταγωνιστή το «αρτόδεντρο», το κάστανο.

Στο μέσον της διαδρομής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιστιανών «Ο Ανεμόμυλος σε συνεργασία φίλεψε  τους επισκέπτες κάστανα, τηγανίτες, παραδοσιακές πίτες κι άλλα εδέσματα, που ετοίμασαν  για το σκοπό αυτό οι γυναίκες του χωριού.

Η πορεία  συνεχίστηκε προς το εκκλησάκι του  Αι Γιάννη Πιστιανών με την εκπληκτική θέα και κατέληξε  μέσα από συνοικισμό Περδικάρι στο νερόμυλο στη θέση «Μπέσικο» της Ροδαυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδρομή έχει γίνει γνωστή έως και τη Γερμανία και αρκετοί ήταν εκείνοι που έδωσαν φέτος το "παρών".

φωτογραφίες Δημήτρης Κολιομάρος

epirus-tv-news.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ο 3ος Δρόμος Του Κάστανου ,Τα Φιλέματα ..Και Η Μαγική Διαδρομή !
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 642372004150836393
Σχόλια
item