Γιάννενα: 2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου Γιάννενα: 2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου

Γιάννενα: 2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου
Μετά το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου μεταξύ αλλοδαπών πρώην μαθητών και μαθητών του Γυμνασίου. 
Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία των γονέων των μαθητών του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι χθες, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά το περιστατικό βίας, που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, στην αυλή του σχολείου.
Έτσι χθες, οι μαθητές μαζί με δεκάδες γονείς και κηδεμόνες έμειναν έξω από το σχολείο, στην έναρξη των μαθημάτων, τη στιγμή που αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκε με τη Διεύθυνση του σχολείου και τους καθηγητές, παρουσία μάλιστα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε χθες το Ioannina TV, ήταν το περιστατικό ξυλοδαρμού δύο μαθητών, από δύο πρώην μαθητές των τμημάτων ένταξης, αλλοδαπούς στην καταγωγή, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από πέρυσι από το σχολείο, εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς που επεδείκνυαν.
Οι δύο τελευταίοι εισέβαλαν, πηδώντας τα κάγκελα της αυλής στο χώρο του σχολείου, το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών και συνεπλάκησαν με δύο μαθητές, με άλλους να προσπαθούν να τους χωρίσουν.
Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν οι δύο μαθητές του σχολείου που δέχτηκαν την επίθεση, να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γονείς του ενός υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί της Τετάρτης, οι μαθητές του σχολείου, παρέμειναν εκτός των αιθουσών με δεκάδες γονείς να βρίσκονται στο χώρο και να εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το περιστατικό, με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Ελπίδα Γκανιάτσα, να τονίζει πως αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να ληφθούν μέτρα εντός της σχολικής κοινότητας, ώστε να διαφυλάσσεται η σωματική ακεραιότητα του συνόλου των μαθητών.
«Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν μεμονωμένο, χωρίς καμία άλλη διάσταση πέραν αυτής που πραγματικά έχει. Όμως, αυτό που επιζητούμε, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου στους χώρους του σχολείου και γι’ αυτό υπήρξε και η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον», ανέφερε η κα. Γκανιάτσα.
Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ ζητήθηκε να υπάρχει στο μέτρο του δυνατού, ένας έλεγχος της περιμέτρου του σχολικού συγκροτήματος, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσέγγιση των ίδιων εξωσχολικών στο σχολείο.
Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη του συμβουλίου του σχολείου, με τη συμμετοχή της διεύθυνσης, των καθηγητών, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ σχετικές συστάσεις δόθηκαν και προς το σύνολο των μαθητών στη συνέχεια από τη διεύθυνση του σχολείου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1630597827290691721
Σχόλια
item