Τι Θα Συμβεί Αν Το Υπερ-Ηφαίστειο Yellowstone Εκραγεί; [Βίντεο] Τι Θα Συμβεί Αν Το Υπερ-Ηφαίστειο Yellowstone Εκραγεί; [Βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι Θα Συμβεί Αν Το Υπερ-Ηφαίστειο Yellowstone Εκραγεί; [Βίντεο]

Τι Θα Συμβεί Αν Το Υπερ-Ηφαίστειο Yellowstone Εκραγεί; [Βίντεο]
Σύμφωνα με μια έκθεση από τη Γεωλογική Εταιρεία των ΗΠΑ, ακόμα και η επιστημονική φαντασία δεν μπορεί να παράγει ένα αξιόπιστο μηχανισμό για την αποτροπή μιας υπερ-έκρηξης.

Μπορούμε, ωστόσο, να εργαστούμε για την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στα υπερ-ηφαίστεια, με στόχο να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το χρόνο και μια προειδοποίηση για την κοινωνία.

Η ετοιμότητα είναι το κλειδί για τον μετριασμό των καταστροφικών συνεπειών μιας υπερ-έκρηξης.

Το εθνικό πάρκο Yellowstone το οποίο καλύπτει το 40 -έως 60-χιλιόμετρα είναι ένας αρχαίος κρατήρας που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία μεγάλη έκρηξη, περίπου πριν 640.000 χρόνια.Yellowstone μία πραγματική βόμβα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για 90.000 θανάτους άμεσα και ένα «πυρηνικό χειμώνα» σε όλες τις ΗΠΑ, αν το σούπερ ηφαίστειο εκραγεί.

Θα μπορούσε να απελευθερώσει στρώμα λιωμένης τέφρας 1.000 μίλια από το Εθνικό Πάρκο.

Θα ήταν 1.000 φορές πιο ισχυρό από την έκρηξη του 1980 στο Όρος της Αγίας Ελένης.

Μια ελαφριά ομίχλη θα υπήρχε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτρέποντας τις ακτίνες του Ηλίου προκαλώντας χαμηλές θερμοκρασίες.

Αναστάσιος Ντίνος
epirusblog.gr
5 of 5
Τι Θα Συμβεί Αν Το Υπερ-Ηφαίστειο Yellowstone Εκραγεί; [Βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5281811141674330051
Σχόλια
item