Οι λόγοι που θα σε κάνουν να πας στην Πράγα… περπατώντας! (Photos)

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να πας στην Πράγα… περπατώντας! (Photos)
H Πράγα αποτελείται από αιώνιους πύργους με μαγεία και ίντριγκες… Η πόλη είναι ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτους δρόμους και αυλές αποτελώντας κρυμμένο θησαυρό που κάθε ανέμελος ταξιδιώτης θα ήθελε να εξερευνήσει. 
Ακόμα και στη μικρή έκταση της Πλατείας στην Παλιά Πόλη, θα βρείτε πολλά αξιοθέατα όπως παλιούς ναούς, απροσδόκητους κήπους αλλά και κουκλίστικα παλιομοδίτικα μπαρ, καφέ και ρομαντικά εστιατόρια. 
Εμείς σας προτείνουμε μερικά μαγευτικά μέρη στην Πράγμα που πρέπει να επισκεφτείτε.

Τα τοπ αξιοθέατα της Πράγας

Το Κάστρο της ΠράγαςΚάστρο Πράγας

Είναι ένα οπτικά απίστευτο φρούριο πάνω σε λόφο και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. 
Είναι η έδρα του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας ενώ κάποτε στέγαζε την Αυστριακή Αυτοκρατορία. 
Σήμερα, αποτελεί μνημείο της UNESCO και είναι ανοιχτό προς εξερεύνηση. Εκεί θα συναντήσετε υπέροχα παλάτια, εκκλησίες, σοκάκια και εντυπωσιακούς κήπους.

Ο Καθεδρικός του St. VitusΝαός St Vitus Πράγα

Ενώ εξερευνάτε όλα τα θαύματα στο Κάστρο της Πράγας, κάντε μια στάση στον Καθεδρικό του St. Vitus, ένα πελώριο μέρος, η κατασκευή του οποίου ξεπέρασε τα 600 χρόνια. 
Εκτός από τα εκπληκτικά γυάλινα παράθυρα, εκεί θα δείτε τις κρύπτες των πρώτων βασιλιάδων της Βοημίας και θαυμάστε το πανέμορφα σκαλισμένο πέτρινο γλυπτό του καθεδρικού.

Η Πλατεία της Παλιάς ΠόληςΠλατεία στην Παλιά Πόλη της Πράγας

Αυτό είναι το σημείο όπου συμβαίνει όλη η μαγεία. 
Από τα μεσαιωνικά χρόνια, η γοτθική πλατεία έχει υπάρξει μάρτυρας όλων των ειδών των καθεστώτων και πολύ μεγάλης αιματοχυσίας. Σήμερα, ευτυχώς, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. 
Το θέαμα με το φεγγάρι να ανεβαίνει και να πέφτει ανάμεσα στους πύργους του Ναού της Παναγίας και του Αστρονομικού Ρολογιού της πόλης απλά προκαλεί δέος…

Το Αστρονομικό ΡολόιΑστρονομικό Ρολόι Πράγα

Αυτό το μικρό ρολόι είναι ο λόγος που αμέτρητοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη της Πράγας κάθε χρόνο. 
Είναι διακοσμημένο με αμέτρητα αγάλματα και πίνακες του Josef Mánes και η αστρονομική του ομορφιά όχι απλά λέει την ώρα, αλλά σχετίζει τις μοναδικές κινήσεις των πλανητών γύρω από τη γη, τον ήλιο και τη σελήνη, μέσα από τα ζώδια. Εντυπωσιακό, έτσι;

Η Γέφυρα του ΚαρόλουΓέφυρα του Καρόλου, Πράγα

Είναι μακράν η πιο εκπληκτική γέφυρα στον κόσμο. Ενώνει την Παλιά με τη Νέα Πόλη πάνω από τον ποταμό Vltava, και είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης. 
Από την κατασκευή της ανάμεσα στο 1357 και το 1402, η Γέφυρα έχει περάσει βασιλικές πομπές, μάχες, εκτελέσεις και Χολυγουντιανές ταινίες. 
Το καλύτερο; Η συλλογή των 30 αγαλμάτων κατά μήκος ολόκληρης της γέφυρας.

Το Παλιό Εβραϊκό ΝεκροταφείοΠαλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο Πράγα

Μια ζούγκλα από τάφους. Αρχικά ίσως σας φανεί μακάβριο, αλλά αυτός ο μικροσκοπικός αμπελώνας θα σας δώσει μια ιδέα του πόσοι πολλοί άνθρωποι έζησαν και προσευχήθηκαν στη γύρω γειτονιά. 
Θλιβερό; Ίσως. Άξιο επίσκεψης; Αναμφίβολα.

Ο Λόφος ΠετρίνΛόφος Petrin, Πράγα

Απερίγραπτη θέα. Το καλύτερο πράγμα σε αυτό το μέρος είναι ότι έχετε την ευκαιρία να δείτε το έξοχο αστικό τοπίο της Πράγας, δωρεάν. 
Άλλα μαγικά σημεία είναι τα αμέτρητα κατάφυτα μονοπάτια και η παλιά Ουκρανική εκκλησία, ίσως από τα πιο ρομαντικά μέρη της πόλης.

Το LoretoLoreto Πράγα

Επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο μπαρόκ κτίριο για να βγάλετε φανταστικές φωτογραφίες και να έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πολλά ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα αρχαίας τέχνης μέσα στο θησαυροφυλάκιο. 
Πιστέψτε μας, είναι το κάτι άλλο.

Η Βιβλιοθήκη KlementinumΒιβλιοθήκη Klementinum, Πράγα

Θεωρείται μια από τις ομορφότερες βιβλιοθήκες παγκοσμίως, και οφείλουμε να συμφωνήσουμε. 
Ένα μοναδικό δείγμα κλασικού μπαρόκ στυλ, η βιβλιοθήκη αυτή άνοιξε το 1722 ως μέρος ενός Ιησουίτικου πανεπιστημίου και φιλοξενεί μια εκπληκτική συλλογή 20.000 βιβλίων.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι λόγοι που θα σε κάνουν να πας στην Πράγα… περπατώντας! (Photos)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5773864701086446631
item