Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν

Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν

Εάν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα ζήταγα μόνος μου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την υπόθεση Novartis, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι  στην ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis και θα προσκληθούν στη Βουλή όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση για να καταθέσουν, όπως και ο κ. Αγγελής.

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε για την αντίδραση του κ. Τσίπρα ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Εγώ αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές  βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του.»


Επίσης ανέφερε ότι η υπόθεση δεν επηρεάζει τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία φωτιά στη ΝΔ για τη Novartis, όσον αφορά το σκάνδαλο.»

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης για το καταγγελίες για τους γιατρούς, από τις οποίες άρχισε το σκάνδαλο και υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθούν οι καταγγελίες αλλά ερευνηθούν όλα. Σχετικά με τους πολιτικούς, όμως, έχουν ήδη αρχειοθετηθεί 7 άτομα και εκκρεμούν ακόμη 2, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Γεωργιάδης και ο άλλος ο κ. Αβραμόπουλος.


Αναφερόμενος στην δική του υπόθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε δημόσια την κ. Τουλουπάκη να πει τι θα κάνει με τον ίδιο, καθώς ακόμα δεν τον έχουν ενημερώσει.

Η μείωση φόρων και εισφορών

Όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως έχουν επιτευχθεί πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν οι στόχοι που είχαν τεθεί για την αρχή του 2019.

Η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, που έχει ήδη ξεκινήσει αποτελεί το βασικότερο κίνητρο για πρόσληψη εργαζομένων και ανάπτυξη της  χώρας, είπε ο κ. Γεωργιάδης και ανέφετε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί στοχευμένα μέτρα με σκοπό να «πάρει μπρος» η ανάπτυξη που είχε κολλήσει στα χρόνια κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος ουσιαστικός μήνας διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο Αύγουστος, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος μήνας στα έσοδα και αποτέλεσε ρεκόρ σε νέες θέσεις εργασίας αντίθετα από τον Ιούλιο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Αν αυτή η ευχάριστη έκπληξη του Αυγούστου συνεχιστεί και το υπόλοιπο 2019 θα υπάρχει υπέρβαση του στόχου της κυβέρνηση και άρα θα υπάρξει νέος γύρος φορολογικών ελαφρύνσεων.»


«Η δική μας τακτική είναι ανάποδη από αυτή του Βαρουφάκη και του Τσίπρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεννοηθεί με τους εταίρους και όχι να «πλακωθεί».

Προστασία πρώτης κατοικίας

Για την πλατφόρμα  ρύθμισης δανείων που έχει ήδη ξεκινήσει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως πάει πάρα πολύ καλά και ότι όλες οι τράπεζες έχουν ειδικό προσωπικό να βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση ρύθμισης, έπειτα από δικό του αίτημα.

Επίσης, τόνισε πως όλα γίνονται βάσει νόμου. «Οι τραπεζίτες να ξέρουν ότι υπάρχουν νόμοι και δεν θα μείνει κανείς πίσω όλοι θα ωφεληθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι υπάλληλοι των υπουργείων -είπε επίσης ο υπουργός- είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους όχι για να ασκήσουν πολιτική» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης δηλώνοντας παρακάτω πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική του για επενδύσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 701325286931774494
Σχόλια
item