«Σαρώνουν» τα πάντα τα «Ελληνικά μάτια»: Embraer E-145 AEW σε αποστολή επιτήρησης στις ακτές της Λιβύης – Χάρτης

«Σαρώνουν» τα πάντα τα «Ελληνικά μάτια»: Embraer E-145 AEW σε αποστολή επιτήρησης στις ακτές της Λιβύης – Χάρτης
Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα, η οποία καταγράφει τις κινήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών στην Μεσόγειο, ένα ελληνικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως τύπου Embraer E-145 AEW & C (374), απογειώθηκε  σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για να πραγματοποιήσει αποστολή επιτήρησης πάνω από την κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα και την ανατολική Λιβύη.

Οι ειδικοί της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι δεν ήταν γνωστή η φύση της αποστολής επιτήρησης, αλλά πιθανώς να αφορούσε μεταξύ άλλων και το λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Λιβύη.
An Hellenic Air Force Embraer E-145 AEW&C (374) left Eleusis AB, , to make a surveillance mission (probably to combat oil smuggling to ).
➡️ Details: https://wp.me/paXVH2-ql 
View image on Twitter
See ItaMilRadar's other Tweets
Αναμένουμε επιβεβαίωση και από το ελληνικό γενικό επιτελείο αεροπορίας για την επικύρωση της είδησης, καθώς και με ποιόν μανδύα ενήργησε το ελληνικό αεροσκάφος.
Οι πτήσεις αυτές πλέον γίνονται ολοένα και περισσότερο, λόγω της τουρκικής εμπλοκής στην περιοχή.
Η δημιουργία τουρκικής αεροπορικής βάσης στα νότια της Κρήτης περιπλέκει πάρα πολύ τα πράγματα, μιας και δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να αποστείλει μελλοντικά και επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πιθανότατα να επιχειρούσαν να εισβάλλουν στο ελληνικό FIR από τα νότια, προκαλώντας έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Αυτό που είναι ανησυχητικό και πιθανόν προς διερεύνηση, είναι η επέκταση που υλοποιούν οι Τούρκοι στον εν λόγω αεροδρόμιο στην Λιβύη, το οποίο επεκτείνουν και τελειοποιούν συνεχώς.
Έτσι επιβεβαιωνόμαστε πλήρως για πρόσφατο άρθρο μας , στο οποίο αναφέραμε ότι δορυφορική εικόνα μέσω των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, αποκαλύπτει την επέκταση των εγκαταστάσεων και φυσικά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην πρώην αεροπορική βάση της πάλαι ποτέ λιβυκής ακαδημίας της πολεμικής αεροπορίας.
Satellite image proves the intensive Turkish military presence in the Air Force Academy Base in & the establishment of a military compound for the military after 2017 in addition to new hangars for drones were built after the beginning of offensive
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
72 people are talking about this
Οι Τούρκοι φέρονται να κατασκεύασαν τέσσερα shelter (υπόστεγα) για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εγκαταστάσεις στρατωνισμού, ενώ μετέφεραν συστήματα ηλεκτρονικού επι οχημάτων (πιθανόν KORAL Electronic Warfare System),  στρατιωτικά οχήματα πάσης φύσεως, ενώ διαθέτουν κέντρο εφοδιασμού, νέο τέρμιναλ, κέντρο υπολογιστών, καθώς εξοπλίζουν και θωρακίζουν συνεχώς την εν λόγω βάση.
Μιλάμε δηλαδή για μια κανονική αεροπορική βάση η οποία διαθέτει σχεδόν τα πάντα και η οποία βρίσκεται κάτω από την Κρήτη, εκεί όπου οι οι Τούρκοι έχουν μεγάλη εμβέλεια για την υλοποίηση πολεμικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως. 
Το γεγονός σίγουρα έχει προβληματίσει το ελληνικό πεντάγωνο και αναμένεται να ληφθούν μέτρα, το ύψος των οποίων αφορούν αποκλειστικά την στρατιωτική ηγεσία μας.
Ο κίνδυνος για την χώρα μας από αυτήν την πλευρά της Μεσογείου είναι υπαρκτός και ονομάζεται τουρκική παρουσία στην Λιβύη, αποτελώντας σαφώς μέρος του τουρκικού σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα», με την οποία οι Τούρκοι προσπαθούν να αναβιώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία τους.

Ο πόλεμος στην χώρα αυτή έχει πολύ μέλλον ακόμη και οι Τούρκοι προσπαθούν πάση θυσία να ελέγξουν μέρος της λιβυκής επικράτειας για να επιβάλουν τα νέο-οθωμανικά σχέδια τους. 
epirusblog.gr
5 of 5
«Σαρώνουν» τα πάντα τα «Ελληνικά μάτια»: Embraer E-145 AEW σε αποστολή επιτήρησης στις ακτές της Λιβύης – Χάρτης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1807075986925965571
item