Ο Τραμπ έτοιμος για αντίποινα στην επίθεση με drone εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

Ο Τραμπ έτοιμος για αντίποινα στην επίθεση με drone εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αντίποινα αν χρειαστεί, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση με drone κατά δύο πετρελαϊκών υποδομών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως ξέρει ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση, με την κυβέρνησή του να έχει ήδη κατηγορήσει ανοιχτά το Ιράν, δια στόματος Μάικ Πομπέο. «Ο πετρελαϊκός εφοδιασμός της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκε επίθεση. 

Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότια γνωρίζουμε τον ένοχο, είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι με βάση τις επαληθεύσεις, αλλά περιμένουμε από το Βασίλειο να μας πει ποιος πιστεύει ότι είναι ο ένοχος αυτής της επίθεσης και υπό ποιους όρους θα δράσουμε!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Μετά τις επιθέσεις, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, αν κριθεί αναγκαίο και σε ποσότητα που θα καθοριστεί.

«Έπειτα από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, ενέκρινα τη χρήση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, αν κριθεί αναγκαίο, και σε ποσότητα που πρόκειται να καθοριστεί ώστε να παραμείνουν οι αγορές επαρκώς εφοδιασμένες», δήλωσε ο Τραμπ με άλλη του ανάρτηση και πρόσθεσε: «Επίσης ενημέρωσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις εγκρίσεις από πετρελαιαγωγούς, επί του παρόντος σε διαδικασία αδειοδοτήσεων στο Τέξας, και σε πολυάριθμες άλλες Πολιτείες».

Από τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco, διακόπηκε προσωρινά η παραγωγή. Τα πλήγματα διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ήτοι σχεδόν του 50% του συνόλου της παραγωγής ή πάνω από το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ έτοιμος για αντίποινα στην επίθεση με drone εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3922214284362735374
item