Ήπειρος: Η περιφέρεια Ήπείρου εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονο drone για έρευνες και πυρκαγιές Ήπειρος: Η περιφέρεια Ήπείρου εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονο drone για έρευνες και πυρκαγιές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Η περιφέρεια Ήπείρου εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονο drone για έρευνες και πυρκαγιέςPictureΈνα υπερσύγχρονο drone θα έχει σύντομα στην διάθεσή της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να το χρησιμοποιεί σε δύσκολες επιχειρήσεις...
Το drones θα το χειρίζεται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΜΑΚ και θα χρησιμοποιείται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και εντοπισμού ατόμων αλλά και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος ο σχετικός σχεδιασμός για την προμήθεια είχε γίνει εδώ και καιρό. Γίνεται πλέον εφικτή καθώς λύθηκαν προβλήματα που αφορούσαν στον χειριστή, στην εκπαίδευση και στην αδειοδότηση.

Το drone θα διαθέτει θερμοκάμερα καθώς και κάμερα νυχτός. Θα μπορεί να πετάει σε ύψος μέχρι και 600 μέτρων και θα έχει αυτονομία μιας ώρας.

Έτσι θα μπορεί να δίνει σημαντικά στοιχεία σε επιχειρήσεις αναζήτησης ατόμων όπως επίσης και ακριβείς διαστάσεις και εστίες πυρκαγιάς.

Πηγή: epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Η περιφέρεια Ήπείρου εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονο drone για έρευνες και πυρκαγιές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8132483572520844803
Σχόλια
item