Έλληνες πιλότοι για το drone Akinci: «Είναι και γ… τους στόχους!» – Το «ιπτάμενο ψάρι» δεν τρομάζει την ΠΑ Έλληνες πιλότοι για το drone Akinci: «Είναι και γ… τους στόχους!» – Το «ιπτάμενο ψάρι» δεν τρομάζει την ΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έλληνες πιλότοι για το drone Akinci: «Είναι και γ… τους στόχους!» – Το «ιπτάμενο ψάρι» δεν τρομάζει την ΠΑ

Έλληνες πιλότοι για το drone Akinci: «Είναι και γ… τους στόχους!» – Το «ιπτάμενο ψάρι» δεν τρομάζει την ΠΑ
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το νέο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας (drone) στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ (Teknofest) που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη, από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επιθετικό drone Ακιντζί μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά όπως και ένα επιθετικό αεροσκάφος F16 και ότι παρόμοιο του μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο μπορούν να παράξουν.
Στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά πέταξαν και τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 που η Τουρκία θέλει να αγοράσει στη θέση των αμερικανικών F35 τα οποία οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην της τα παραδώσουν λόγω της αγοράς των πυραύλων S400.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα και σε ύψος μέχρι και 40.000 πόδια, οπλισμένο με μια μεγάλη γκάμα «έξυπνων όπλων» που κατασκευάζονται επίσης στην Τουρκία.
Η δράση των ήδη υπαρχόντων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο έχει βάλει έναν ακόμα παράγοντα στα σενάρια αποτροπής που επεξεργάζονται στην Ελλάδα τα αρμόδια επιτελεία.

TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ
Ειδικά για το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχει και το παρατσούκλι «ιπτάμενο ψάρι» λόγω του σχήματός του που θυμίζει χελιδονόψαρο, οι έλληνες πιλότοι είναι μάλλον καθησυχαστικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη στα σενάρια που εξετάζουν.
«Πετώντας ψηλά και ειδικά όταν θα είναι φορτωμένο με τα όπλα του θα είναι και γ… τους στόχους. Θα το βλέπει κανείς στο ραντάρ από τα 80 μίλια. Η ταχύτητά του και η έλλειψη δυνατοτήτων σκληρών ελιγμών αποφυγής το καθιστά ιδανικό στόχο για βολή BVR (πέραν του ορίζοντα)» μας είπε ένας εξ’ αυτών, αναφέρει το news.gr.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι πως οι αρμόδιοι ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν και αυτό το νέο «χαρτί» που ρίχνει η Τουρκία στο τραπέζι των εν δυνάμει «απειλών».
İlkler 'te!

Türkiye'nin ilk hava füzesi , taarruz uçağı , çok motorlu insansız hava aracı de festivalde yerini aldı.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitterepirusblog.gr
5 of 5
Έλληνες πιλότοι για το drone Akinci: «Είναι και γ… τους στόχους!» – Το «ιπτάμενο ψάρι» δεν τρομάζει την ΠΑ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9008314030149784739
Σχόλια
item