Τι σημαίνει το deal Blackstone-Louis των €178,6 εκατ. για τον ελληνικό τουρισμό Τι σημαίνει το deal Blackstone-Louis των €178,6 εκατ. για τον ελληνικό τουρισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι σημαίνει το deal Blackstone-Louis των €178,6 εκατ. για τον ελληνικό τουρισμό

Τι σημαίνει το deal Blackstone-Louis των €178,6 εκατ. για τον ελληνικό τουρισμό
Ενα deal με πολλαπλά μηνύματα, τόσο για τον ίδιο τον όμιλο Louis, έναν όμιλο με ιστορία 8 δεκαετιών στον τουρισμό της Μεσογείου όσο και για τον ίδιο τον ελληνικό τουρισμό.
Ο λόγος για την συμφωνία της Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone) με την Louis Group, για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, σε μια συναλλαγή που αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value).
Για τον ελληνικό τουρισμό, η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μία ακόμη «ψήφο» εμπιστοσύνης από ξένα κεφάλαια στον ελληνικό τουρισμό και τη δυναμική του, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά συνδέονται με έναν από τα πιο «δυνατά» επενδυτικά ονόματα στον κόσμο. 
Μάλιστα ακριβώς με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι ανοίγει η «πόρτα» και σε άλλους επενδυτές, δεδομένου ότι η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. 
«Η συμφωνία δίνει το έναυσμα αλλά και την πεποίθηση ότι υπάρχει αξιόπιστο και προσοδοφόρο έδαφος για επενδύσεις στη χώρα, ιδιαίτερα στον τουρισμό που αποτελεί την κορωνίδα αλλά και το βασικό μοχλό της εθνικής οικονομίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από τον όμιλο Louis.
Επιπλέον, από την στιγμή που στη συμφωνία περιλαμβάνεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων, αυτό συνεπάγεται ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, εσόδων και επακόλουθη οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.
Από την άλλη, οι επιτελείς του ομίλου Louis, θεωρούν ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί σημαντική επιτυχία και ψήφος εμπιστοσύνης ενός κορυφαίου επενδυτικού fund, ενός οικονομικού κολοσσού, στη μακρόχρονη και ηγετική παρουσία του ομίλου, ειδικά στον ελληνικό τουρισμό, με δραστηριοποίηση πάνω από 30 χρόνια. 
«Η εμπειρία, τεχνογνωσία του ομίλου στη διαχείριση ξενοδοχείων αλλά και η θέση των τουριστικών ακινήτων – που βρίσκονται στα καλύτερα σημεία των νησιών της Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κρήτης – αποτελούν ‘εχέγγυο’ για την επιτυχία της επένδυσης. 
Ο όμιλος Louis, ισχυροποιείται οικονομικά καθώς μειώνει δραστικά τις δανειακές του υποχρεώσεις προκειμένου να αναπτυχθεί και να επενδύσει τόσο στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως σε Ελλάδα όσο και σε άλλες δραστηριότητες στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας», αναφέρουν από τον όμιλο προσθέτοντας ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αλλά και την προοπτική των ξενοδοχείων καθώς η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το management/ διαχείριση. «Πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία όπου ο όμιλος προσβλέπει όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον».
Σημειωτέον ότι η Louis Hotels διατηρεί επίσης τέσσερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα από τα οποία τα δύο είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται στην Κέρκυρα. 
Η εταιρεία θεωρεί την πολυετή παρουσία της στην Ελλάδα ως ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχεία.
Με βάση τη συμφωνία, η Louis προχωρά στην πώληση πέντε ξενοδοχειακών της στην Ελλάδα σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Blackstone. 
Οι δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το Grand Hotel και το Corcyra Beach στην Κέρκυρα, το Zante Beach και το Plagos Beach στη Ζάκυνθο και το Creta Princess Beach στην Κρήτη. 
H Louis θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό τη διεύθυνση της HIP, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε επενδυτικά ταμεία της Blackstone. Eπιπλέον, διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο.
epirusblog.gr
5 of 5
Τι σημαίνει το deal Blackstone-Louis των €178,6 εκατ. για τον ελληνικό τουρισμό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2172504314564534827
Σχόλια
item