Η Daily Mail στηρίζει -εμμέσως- εκλογική συμμαχία του Τζόνσον με τον Νάιτζελ Φάρατζ Η Daily Mail στηρίζει -εμμέσως- εκλογική συμμαχία του Τζόνσον με τον Νάιτζελ Φάρατζ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Daily Mail στηρίζει -εμμέσως- εκλογική συμμαχία του Τζόνσον με τον Νάιτζελ Φάρατζ

Η Daily Mail στηρίζει -εμμέσως- εκλογική συμμαχία του Τζόνσον με τον Νάιτζελ Φάρατζ

Υπέρ μιας εκλογικής συμμαχίας μεταξύ των Τόρηδων του Μπόρις Τζόνσον με το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ προκειμένου να μη διασπαστεί η ψήφος εκείνων που επιθυμούν διακαώς το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς η Daily Mail.

Μπορεί οι Τόρηδες να έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά όπως αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό ταμπλόιντ ο Τζόνσον δέχεται εντεινόμενες πιέσεις από θιασώτες του Brexit στο κόμμα του μετά την απόφασή του «που προκάλεσε έκπληξη στο Ουέστμινστερ» να μη συνάψει επ’ ουδενί συμφωνία με τον Φάρατζ. 

«Τα σχόλια προκάλεσαν συναγερμό σε Συντηρητικούς υπέρμαχους του Brexit που πιστεύουν ότι ένα deal με τον Φάρατζ θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες των Τόρηδων να κερδίσουν στις επόμενες εκλογές γιατί θα αποφευχθεί μια διάσπαση της ψήφου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ. 

Και καλούν τώρα τον Τζόνσον να ξανασκεφτεί την απόφασή και να μελετήσει το ενδεχόμενο σύναψης άτυπης συμφωνίας με τον Φάρατζ». 

Φιλοξενεί δε δηλώσεις επιφανών στελεχών των Τόρηδων, όπως ο πρώην υπουργός Brexit, Στιβ Μπέικερ, ο οποίος είπε ότι το Κόμμα του Brexit περιλαμβάνει «πολλά υψηλής ποιότητας στελέχη» που είναι εκ φυσικού τους Συντηρητικοί αλλά και ένα άλλο στέλεχος που προτείνει συνεργασία των δύο κομμάτων σε εκλογικές περιφέρειες που κινδυνεύουν να πέσoυν στα χέρια των αντιπάλων αν διασπαστεί η ψήφος των υποστηρικτών του Brexit.

Οι ψηφοφόροι των Εργατικών, που τάσσονται υπέρ του Brexit, προτιμούν Φάρατζ
Όπως σημειώνει η Daily Mail, ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit είπε ότι η πρότασή του για συνεργασία με τους Συντηρητικούς του Τζόνσον (να κατεβάσει δηλαδή μόνος του υποψήφιους σε 90 περιφέρειες με αντάλλαγμα να μη διεκδικήσει τις έδρες βουλευτών των Τόρηδων σε συγκεριμένες περιφέρειες) παραμένει στο τραπέζι «αλλά το μόνο που ακούω είναι ότι “ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν είναι κατάλληλος”, μπλα, μπλα, μπλα».

Καλλιεργώντας το ίδιο κλίμα σε άλλο άρθρο της η Daily Mail παραθέτει τα ευρήματα δημοσκόπησης της The British Election Study, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία (40%) των ψηφοφόρων των Εργατικών που είναι υπέρ του Brexit είναι πιθανότερο να ψηφίσουν το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ παρά τους Τόρηδες.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Daily Mail στηρίζει -εμμέσως- εκλογική συμμαχία του Τζόνσον με τον Νάιτζελ Φάρατζ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5609554633780494240
Σχόλια
item