Πρέβεζα: Άθλος η προσπάθεια των Γιατρών του Νοσοκομείου στη δύσκολη θερινή περίοδο

Πρέβεζα: Άθλος η προσπάθεια των Γιατρών του Νοσοκομείου στη δύσκολη θερινή περίοδο
Ως άθλος των γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και των εργαζομένων, μπορεί να χαρακτηριστεί η τεράστια προσπάθειά τους τη θερινή περίοδο που εκπνέει, καθώς παρά τα προβλήματα με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού, οι γιατροί κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί.

Ευελπιστούμε να μην είναι απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη όπως του προηγούμενου Υπουργού Παύλου Πολάκη, αλλά να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι αρκετά. Από πλευράς στελέχωσης ιατρικού προσωπικού, κυρίαρχο είναι της Καρδιολογικής Κλινικής. 

Οι δύο μόνιμοι και η μία επικουρική καρδιολόγος φαίνεται οτι αφαιμάχθηκαν λόγω του πολυάριθμων εφημεριών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως ο καρδιολόγος Κ. Κύρλας επιστρέψει φέτος από το Νοσοκομείο Λευκάδας, λόγω της εκλογής του στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές και έτσι να ανασάνει η πολύπαθη Καρδιολογική Κλινική. Οι προσλήψεις Καρδιολόγων όμως παραμένει πάγιο αίτημα.

Ελλείψεις ιατρών σημειώνονται και στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, οι οποίες μπαλώνονται με μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας.

Σοβαρά είναι το πρόβλημα και στους Αναισθησιολόγους, καθώς οι 3 δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Απαιτούνται περισσότεροι από 4.

Ελλείψεις παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και στο Εργαστηριακό προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς αρκετοί συνταξιοδοτήθηκαν. Στα εργαστήρια διενεργούνται οι εξετάσεις των ασθενών, οπότε η πρόσληψη προσωπικού κρίνεται απαραίτητη.

Πέραν των γιατρών, σοβαρό είναι και το ζήτημα του περιορισμένου αριθμού τραυματιοφορέων.

Τα πρωινά στο Νοσοκομείο Πρέβεζας υπάρχει μόνον ένας τραυματιοφορέας για τα επείγοντα περιστατικά και ένας που πρέπει να καλύπτει τις Κλινικές του Νοσοκομείου. Τα απογεύματα επίσης ένας. Απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις για να υπάρξει ομαλή λειτουργία.

Θετικό είναι το γεγονός ότι λύθηκε πρόσφατα το θέμα που είχε ανακύψει με το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου, καθώς ανανεώθηκε η θητεία του επικουρικού και έτσι διαθέτει τέσσερις ακτινολόγους.

Σύμφωνα με γιατρούς, το καλύτερα στελεχωμένο τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας αυτή τη στιγμή είναι αυτό των Νοσηλευτών.

Στα θετικά επίσης μπορούμε να θέσουμε και τον νέο αξονικό τομογράφο για τον οποίο οι προσφορές λήγουν στις 13 Σεπτεμβρίου και έτσι αναμένεται να εξοπλίσει το Νοσοκομείο μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Σε στάση αναμονής λοιπόν της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας μέσα στο μήνα, για να δούμε τελικά εάν αυτή η Κυβέρνηση έχει διάθεση να διορθώσει και να βελτιώσει την κατάσταση του Νοσοκομείου.

Εκείνο που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε να προβάλει, ήταν η κατάργηση του πεντάευρου από τα Νοσοκομεία, χωρίς βέβαια να εξηγήσει ότι με το πεντάευρω πληρώνονταν οι επικουρικού γιατροί.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστά. Μένει να δούμε από εδώ και πέρα εάν θα αλλάξει κάτι.

Οψόμεθα…

Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Άθλος η προσπάθεια των Γιατρών του Νοσοκομείου στη δύσκολη θερινή περίοδο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3528961892495035288
item