Ήγουμενίτσα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ήγουμενίτσα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Ήγουμενίτσα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, συζήτησε για τις εξελίξεις σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας που έχει έδρα την Ηγουμενίτσα και εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.
Με το Νόμο 4559/2018 ιδρύθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα τηνΗγουμενίτσα, παραπέμποντας όμως την έναρξη της λειτουργίας του στο μέλλον μεκαταληκτική ημερομηνία το Σεπτέμβριο του 2021.
Πρακτικά το νέο τμήμα αποτελεί μετεξέλιξη του υφισταμένου, πρώην Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών), το οποίο διαθέτει ήδη4 μέλη ΔΕΠ ενώ από παλαιότερη κατανομή έχουν διατεθεί στο τμήμα άλλες 2θέσεις ΔΕΠ. 
Στην τελευταία κατανομή μετά της συγχώνευση διατέθηκε στο νέοτμήμα μία  ακόμη θέση ΔΕΠ. Συνολικά 7 εκ των οποίων η διοίκηση του ΠανεπιστημίουΙωαννίνων καθυστερεί την προκήρυξη των 3 θέσεων με διάφορες δικαιολογίες.
Εν αντιθέσει με τα λοιπά νέα τμήματα του Πανεπιστημίου τα οποία δεν έχουν κανένα μέλος ΔΕΠ, το τμήμα της Ηγουμενίτσας διαθέτει εκτός από μέλη ΔΕΠκαι εγκαταστάσεις και προσωπικό και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα.
Ως Δήμος δεν μπαίνουμε σε κομματικά παιχνίδια αλλά επιθυμούμε την άρση της αδικίας ως προς την Ηγουμενίτσα έναντι των άλλων Πρωτευουσών των Νομών της Ηπείρου.
Ζητάμε
 1. Την έκδοση της σχετικής πράξης για την λειτουργία του τμήματος το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2020.
 2. Την άμεση απόδοση στο τμήμα τουλάχιστον 1 ακόμη θέσης ΔΕΠ προκειμένου να φτάσειτις 8 θέσεις, καθιστώντας το τμήμα αυτοδύναμο.
 3. Την άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων.
 4. Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ομαλή λειτουργία του τμήματος από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.
 
Τέλος, προτείνουμε την αποστολή εξώδικου διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση του Πανεπιστημίου, για την άμεση λειτουργία του τμήματος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 με τη λήψη απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μέχρι τις 30 Απριλίου έτους 2020. 
Προς δε την Υπουργό Παιδείας να περιφρουρήσει την υλοποίηση των όσων προβλέπει ο Νόμος 4559/2018.
Τοπαρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους:
 • Υπουργό Παιδείας,
 • Βουλευτές Θεσπρωτίας,
 • Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
 • Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
 • Περιφέρεια Ηπείρου,
 • Τοπικούς Φορείς,
 • ΜΜΕ
 
Ηγουμενίτσα 25/09/2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4175954332795742275
Σχόλια
item