«Δίνουμε κίνητρα να αντικαταστήσει το ενεργειακά παλιό του αυτοκίνητο που επιβαρύνει το περιβάλλον», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος Βεσυρόπουλος στον ΣΚΑΪ.
«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για “απόσυρση” με κίνητρα για τους πολίτες να αποσύρουν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και να πάρουν αυτοκίνητα καθαρά», εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροελαφρύνησεις και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα αφορά κυρίως τα ηλεκτροκίνητα διότι στόχευση του υπουργείου είναι οι μηδενικοί ρύποι.
Επιπλέον, κίνητρα θα παρέχονται και για άλλα καύσιμα ενώ κάτω από την ομπρέλα των νέων ρυθμίσεων θα μπουν και τα εταιρικά αυτοκίνητα. 
Στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα, σε περίπτωση χρήσης ηλεκτροκίνητων, όπως τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ενδέχεται ο φόρος να είναι μηδενικός.
Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, στα κίνητα αγοράς «καθαρού» αυτοκινήτου θα περιλαμβάνονται τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης, τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, καθώς επίσης και ο μειωμένος ή ακόμα και μηδενικός φόρος για εταιρική χρήση του νέου αυτοκινήτου
Το πρόγραμμα κινήτρων «θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», διευκρίνισε ο υφυπουργός.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στελέχη του υπουργείου Μεταφορών διαπραγματεύονται με κλιμάκια των Θεσμών για να προχωρήσει το πρόγραμμα απόσυρσης των αυτοκινήτων.  
Το παλαιό πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων
Το ελληνικό δημόσιο έδινε στο παρελθόν κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων. 
Τότε το μέτρο απόσυρσης αυτοκινήτου αφορούσε αποκλειστικά τα οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2001. 
Το όφελος που κέρδιζε ο κάθε ιδιοκτήτης από την απόσυρση ήταν εξαιρετικά μεγάλο, καθώς κέρδιζε έκπτωση από 50% έως και 100% από το τέλος ταξινόμησης ενός καινούργιου οχήματος με βάση τον κυβισμό.
Το παλιό πρόγραμμα απόσυρσης προέβλεπε:
  • Έως 300 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου μέχρι 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας έως 6.000 ευρώ.
  • Έως 960 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου από 901 μέχρι 1.400 κυβικά και φορολογητέας αξίας έως και 8.000 ευρώ.
  • Έως 1.430 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου από 1.401 μέχρι και 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας μέχρι 11.000 ευρώ.
  • Έως και 2.800 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτων από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας μέχρι 14.000 ευρώ.