Γιάννενα: Σε πεζούς και ποδηλάτες αύριο για λίγες ώρες το κέντρο των Ιωαννίνων Γιάννενα: Σε πεζούς και ποδηλάτες αύριο για λίγες ώρες το κέντρο των Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε πεζούς και ποδηλάτες αύριο για λίγες ώρες το κέντρο των Ιωαννίνων

Γιάννενα: Σε πεζούς και ποδηλάτες αύριο για λίγες ώρες το κέντρο των Ιωαννίνων
Την ενοποίηση του κέντρου της πόλης, επέλεξε φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Αύριο, Τετάρτη, από τις 5 το απόγευμα μέχρι στις 9 το βράδυ, οι κοινόχρηστοι χώροι από την κεντρική πλατεία μέχρι τα Λιθαρίτσια θα ενοποιηθούν και θα αποδοθούν στους πεζούς και τους ποδηλάτες.
Η Τροχαία θα κλείσει τους δρόμους στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την 28ης Οκτωβρίου, στο Ρολόι και στη Σπύρου Σπύρου, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου.
Για τέσσερις ώρες η κίνηση των οχημάτων θα απαγορευτεί, ενώ ο εορτασμός θα πλαισιωθεί από έκθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία, δωρεάν πολιτιστικές διαδρομές με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ που κινούνται με φυσικό αέριο και μουσική από τη μπάντα του Πνευματικού Κέντρου.
Δηλώσεις
- Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ η συγκεκριμένη επιλογή δεν έγινε τυχαία. 
Η ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης αποτελεί όραμα πολλών ετών αλλά και προτεραιότητα για την σημερινή Δημοτική Αρχή. «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, με στόχο να προωθήσει βιώσιμους, εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 
Σκοπός είναι να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστες για την διαβίωση και την εργασία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
- Ο αντιδήμαρχος έργων και βιώσιμης κινητικότητας Γιώργος Αρλέτος σημείωσε πως ο δήμος φέτος παρεμβαίνει με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα, στην καρδιά της πόλης. Θέλει έτσι να κάνει την αρχή με απώτερο στόχο την διασύνδεση των κοινόχρηστων χώρων, την αναβάθμιση της πλατείας και την μείωση της κίνησης οχημάτων.
- Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας από την πλευρά του τόνισε ότι ένας από τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η διαμόρφωση και η ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. «Ο Δήμος μας με την φετινή συμμετοχή θέλει να αναδείξει την βιώσιμη κινητικότητα αλλά και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. 
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι υπόθεση μιας βδομάδας, μιας ημέρας ή κάποιων ωρών. Είναι καθημερινή υπόθεση, είναι παιδεία που πρέπει να ξεκινά από το σχολείο και να έχει διάρκεια…», κατέληξε.
- Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Γρηγόρης Καρράς απευθύνθηκε κυρίως στους οδηγούς, καλώντας τους να αφήσουν τα αυτοκίνητα το απόγευμα της Τετάρτης και να απολαύσουν πεζοί το κέντρο της πόλης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε πεζούς και ποδηλάτες αύριο για λίγες ώρες το κέντρο των Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1356199511526750645
Σχόλια
item