Ήγουμενίτσα: Να εξεταστεί η δημιουργία ενιαίου φορέα τουρισμού Ήγουμενίτσα: Να εξεταστεί η δημιουργία ενιαίου φορέα τουρισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Να εξεταστεί η δημιουργία ενιαίου φορέα τουρισμού

Ήγουμενίτσα: Να εξεταστεί η δημιουργία ενιαίου φορέα τουρισμού
Η 5η  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού  συμβουλίου Ηπείρου έγινε στην Ηγουμενίτσα. 
Μετά από πρόταση  του προέδρου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου συμφωνήθηκε στα επόμενα  περιφερειακά συμβούλια να κληθούν και να συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου καθώς και αρμόδιοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες. 
Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λάβουν γνώση των πραγματικών προβλημάτων και θεμάτων των επιμελητηρίων άρα και των επιχειρήσεων, ενώ τόνισε πως πολλές δράσεις εξαρτώνται από την Περιφέρεια Ηπείρου και «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς». 
Το επιμελητηριακό συμβούλιο αποφάσισε σε πρώτη φάση να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση δημιουργίας ενιαίου φορέα τουρισμού ο οποίος κατόπιν τεχνικής εξειδικευμένης μελέτης θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος  και με τη συμβολή και συνεργασία της περιφέρειας θα προβάλει και θα αναπτύξει ένα δίκαιο και ισότιμο τουριστικό πρόγραμμα για όλες τις περιοχές της Ηπείρου ενώ θα συναποφασίζει από κοινού τη συμμετοχή σε εκθέσεις και δράσεις στις οποίες συμμετέχουν περιφέρεια και δήμοι.
Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για την  προαναγγελία δημιουργίας αγροτικού τμήματος με όλους να συμφωνούν πως θα πρέπει να περιμένουν να τελειώσει η διαβούλευση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνοντας ταυτόχρονα ,πως πρέπει  να εξεταστεί ποιος θα είναι ο απαιτούμενος αριθμός  μελών που θα απαιτείται  για να ιδρυθεί  καθώς και ο  διαχωρισμός  του απλού αγρότη  από την αγροτική εμπορική επιχείρηση ενώ σημαντικό προβληματισμό προκάλεσε στα μέλη του συμβούλιου ,η μη καταβολή  ενδεχομένως των αποζημιώσεων των αγροτών  από τη συμμετοχή τους στο νέο αγροτικό τμήμα.
Για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που απασχολεί  χιλιάδες μέλη του επιμελητηρίου το επιμελητηριακό  συμβούλιο συντάχθηκε με την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο θα απαλλάξει τους επιχειρηματίες του κλάδου από τον σημερινό βραχνά πληρωμής τέλους σε πάνω από τρείς φορείς πνευματικών δικαιωμάτων .
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Να εξεταστεί η δημιουργία ενιαίου φορέα τουρισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8450226841232099247
Σχόλια
item