Πρέβεζα: Η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας, Σ.Γιαννάκη στο Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος Πρέβεζα: Η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας, Σ.Γιαννάκη στο Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας, Σ.Γιαννάκη στο Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος

Πρέβεζα: Η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας, Σ.Γιαννάκη στο Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος
Την Τετάρτη το πρωί 18-9-2019 στο Υπουργείο Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ξενοδοχειακής Ενωσης Πάργας και του υφυπουργού τουρισμού καθηγητού κου Μανου Ν Κόνσολα παρουσία του εκλεγμένου βουλευτή της συμπολίτευσης κου Στεργιου Γιαννάκη ο οποίος φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης, να γίνει αλλά και να έχει επιτυχία η συνάντηση αυτή.

Από την πλευρά του υπουργείου τον υφυπουργό κο Κόνσολα πλαισίωσαν εκτός του βουλευτή Πρεβεζας κου Γιαννάκη και η διευθύντρια του γραφείου του. Από την πλευρά της Ξενοδοχειακής Ενωσης παρεβρέθησαν ο Πρόεδρος της κος Ευθύμιος Παππάς ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνης Ζυγουρης, η Γραμματεας κα Γεωργία Κυριάκη και το μέλος της Ενωσης κα Κατερίνα Καρδανη Ζυγουρη.

Στην συνάντηση επίσης παρευρέθησαν από την πλευρά του Δήμου Παργας κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο κο Νίκο Ζαχαριά, ο κος Σπύρος Πιτσαρός ( Αντιδήμαρχος Παργας) και η κα Ρούλα Τζαβάρα Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού. 

Την συζήτηση άνοιξε ο κος υφυπουργός αναλύοντας διεξοδικά το κυβερνητικό Πρόγραμμα για τον τουρισμό και τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. 

Η ενημέρωση από την πλευρά του κου υφυπουργού Καθηγητού κου Κόνσολα, υπήρξε πλήρης εμπεριστατωμένη και ακριβής, συνεπικουρούμενη επίσης από την τοποθέτηση του βουλευτή του νόμου μας κου Γιαννακη ο οποίος έθιξε και το θέμα του Νοσοκομείου Πρεβεζας και των κέντρων υγείας του νομού. 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ενωσης Κος Ευθύμιος Παππάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την άψογη υποδοχή της «Αποστολής της Παργας» στο υπουργείου τουρισμού, στην συνέχεια κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στα προβλήματα του τουρισμου όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Συγκεκριμένα παρουσίασε ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών ενώσεων και του υπουργείου το οποίο δεν περιορίζεται στενά στα καθ’ αυτά προβλήματα του κλάδου, αλλά επεκτείνεται δημιουργικά σε όλους τους σχετιζόμενους με αυτόν οικονομικούς και θεσμικούς φορείς, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν το συνολικό οικονομικο - τουριστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα για την περιοχή της Παργας και της Ηπείρου, ο πρόεδρος πρότεινε με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού, την συμμετοχή της τουριστικης εκπαίδευσης, του τομέα υποδομών υγείας και την χρήση της μεθόδου πολυκεντρικής άσκησης τουριστικης πολιτικης, ανάλογης των διαφορετικών περιοχών οι οποίες συνεπικουρούμενες από τα νέα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης θα μπορούσαν όχι μόνο να δώσουν λύση αλλά κυρίως να οδηγήσουν σε τουριστική ανάπτυξη τέτοιου μεγέθους ώστε να μην μπορούν οι νέες αγορές των χωρών της Μεσογείου, να απειλήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. 

Το υπουργείο και ο κος υφυπουργός ειδικότερα έκανε θερμά δεκτές τις προτάσεις αυτές, ζήτησε μάλιστα να μεταβιβαστούν αυτές γραπτώς στο υπουργείο, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν επίσημες απαντήσεις επ’ αυτών. 

Στην συνέχεια και ενώ πλέον η ώρα της συνάντησης είχε υπερβεί κατά πολύ την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο, τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της Ενωσης και του Δήμου Παργας. 

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας κος Αντωνης Ζυγούρης τόνισε την σπουδαιότητα της περιοχής της Πάργας στον οικονομικο τομέα που οφείλεται ως επι το πλείστον κυρίως στον τουρισμό, ο Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Πιτσαρός τόνισε την δυνατή και αρμονική σχέση μεταξύ Δήμου Πάργας και Ξενοδοχειακής Ενωσης η οποία στην συγκεκριμένη συγκυρία, δίνει μεγάλες ευκαιρίες αναπτυξης της πόλης και της περιοχής. 

Στην συνέχεια η Γραμματέας της Ενωσης κα Γεωργία Κυριάκη αναφέρθηκε στην αναγκαία συμμετοχή της Ξενοδοχειακής Ένωσης λόγω εμπειριας και επιστημονικής στελέχωσης, στο Περιφεριακό Συμβούλιο Τουρισμού και τέλος η Δημοτική Συμβουλος κα Ρούλα Τζαβάρα η οποία επέδωσε στον κο Υφυπουργό την πρόσκληση στις εκδηλωσεις μνήμης , εκ μέρους του Συλλόγου Ταγια, για τα 200 χρόνια της φυγής των Παργινών την οποία συνόδευσε και με μικρά παραδοσιακά και αναμνηστικά δώρα της περιοχής . 

Τέλος, αφού διαπιστώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας, συμφωνήθηκε νέα συνάντηση στο προσεχές μέλλον, στην πόλη της Παργας με την συμμετοχή του Υφυπουργού τουρισμού καθηγητου κου Μάνου Κόνσολα του βουλευτή νομού Πρέβεζας κου Στέργιου Γιαννάκη και άλλων σχετικών κρατικών παραγόντων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ 
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας, Σ.Γιαννάκη στο Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4911447596992475057
Σχόλια
item