Άρτα: Κύρια αιτία θανάτου ο καρκίνος - χωρίς Ογκολογική Κλινική η Άρτα Άρτα: Κύρια αιτία θανάτου ο καρκίνος - χωρίς Ογκολογική Κλινική η Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κύρια αιτία θανάτου ο καρκίνος - χωρίς Ογκολογική Κλινική η ΆρταΆρτα: Κύρια αιτία θανάτου ο καρκίνος - χωρίς Ογκολογική Κλινική η ΆρταΟι θάνατοι από καρκίνο στις χώρες υψηλού εισοδήματος, είναι δύο φορές συχνότεροι, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη...
Η επιδημιολογική έρευνα PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology), που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» και παρουσιάσθηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Παρίσι, μελέτησε σε βάθος δεκαετίας δειγματοληπτικά στοιχεία για 162.534 ανθρώπους 35 έως 70 ετών σε 21 χώρες διαφόρων επιπέδων ανάπτυξης.

«Καθώς η καρδιαγγειακή νόσος μειώνεται σε πολλές χώρες, λόγω των μέτρων πρόληψης και της θεραπείας, η θνησιμότητα από τον καρκίνο θα γίνει πιθανώς η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως στο μέλλον», δήλωσε ο ερευνητής Σαλίμ Γιουσούφ, καθηγητής ιατρικής του καναδικού Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ.

«Καθώς οι καρδιαγγειακοί θάνατοι συνεχίζουν να πέφτουν, ο καρκίνος αναμένεται να γίνει η κύρια αιτία θανάτου διεθνώς μέσα σε λίγες δεκαετίες», εκτίμησε και ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Ζιλ Νταζενέ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ.

"Ωστόσο στην Άρτα Ογκολογική Κλινική δεν υπάρχει. Αδιαφορία ή μήπως στην Άρτα δεν αρρωσταίνουμε από καρκίνο; Ενώ τα περιστατικά καρκίνου αυξάνονται εκθετικά κάθε χρόνο η πολιτεία εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς για τις θεραπείες τους μόνο στα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων. Με ατελείωτη ταλαιπωρία" τονίζει ο σύλλογος "ΕπιΣτήθιοι φίλοι - Εθελοντες κατά του καρκίνου του μαστού".

Και συνεχίζει: "Είναι ευθύνη της πολιτείας να μεριμνήσει για ικανό αριθμό ογκολόγων και εκπαιδευμένων νοσηλευτών, για χώρους παρασκευαστηρίων των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και χώρο για την ογκολογική κλινική σε κάθε νοσοκομείο... ειναι ευθύνη και όχι δικαιολογία".

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κύρια αιτία θανάτου ο καρκίνος - χωρίς Ογκολογική Κλινική η Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2717484510502383675
Σχόλια
item