Γιάννενα: Οι παράπλευρες απώλειες μίας μεταστέγασης Γιάννενα: Οι παράπλευρες απώλειες μίας μεταστέγασης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι παράπλευρες απώλειες μίας μεταστέγασης

Γιάννενα: Οι παράπλευρες απώλειες μίας μεταστέγασης
Αντιδρούν οι γονείς της Ε’ τάξης στο Καπλάνειο στη σύμπτυξη των τμημάτων, λόγω ανεπάρκειας αιθουσών
Δεν επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο (Καπλάνειος Σχολή) όπως φάνηκε το προηγούμενο διάστημα με την απόφαση μεταστέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο. 
Απόρροια της μεταστέγασης αυτής, εκτός από τα ήδη γνωστά προβλήματα χώρου για τα νήπια, είναι και η «αναγκαστική» σύμπτυξη των τριών τμημάτων της Δ’ τάξης σε δύο για την Ε’ τάξη. 
Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι γονείς και κηδεμόνων των μαθητών της Ε’ τάξης, που βρέθηκαν χθες στο δημαρχείο της πόλης προκειμένου να θέσουν το ζήτημα που δημιουργήθηκε. 
Το ανώτατο αριθμητικό όριο των μαθητών, που μπορεί να έχει κάθε τάξη καλύπτει την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του σχολείου, πλην όμως οι γονείς τονίζουν, ότι αφενός θα δημιουργηθούν τμήματα με τον μέγιστο αριθμό μαθητών (25) και αφετέρου, υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν τρία τα τμήματα.
Όπως εξήγησαν σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα η Ανθή Μάστακα, ως γονέας μαθήτριας της Ε’ τάξης και ο Γ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, η απόφαση προέκυψε ως αποτέλεσμα της μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου και της μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων σχολικών αιθουσών για τις ανάγκες του Δημοτικού.
«Υπάρχουν οι δυνατότητες και οι χώροι, αλλά αναζητούμε την καλή διάθεση, ώστε να διατηρηθούν τα τρία τμήματα και να εκπληρώνεται ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός στόχος», ανέφερε η κα Μάστακα.
Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του τόνισε, ότι σήμερα ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά, πλην όμως εάν δε βρεθεί λύση, τότε οι μαθητές της Ε’ τάξης δε θα μπουν στις τάξεις για μάθημα την Πέμπτη. 
Αυξήθηκαν οι εγγραφές στην Ανατολή
Στο μεταξύ, κανονικά και σχεδόν σε όλες τις τάξεις θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου 4ου Δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, αφού τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από γονείς και κηδεμόνες για τις μετεγγραφές μαθητών από άλλα σχολεία της περιοχής. 
Οι αιτήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, τονίζοντας, ότι έχει ήδη συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για όλες τις τάξεις, πλην της Ε’. 
Αναμένεται όμως από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, που θα διαπιστωθούν οι συνθήκες σε γειτονικά σχολεία της περιοχής, το ενδιαφέρον να αυξηθεί κι άλλο και το σχολείο τελικά θα λειτουργήσει ως εξαθέσιο με δυναμικό τουλάχιστον 70 μαθητών.
Τουλάχιστον 50 τα κενά εκπαιδευτικών
Οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία και το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά πριν από το πρώτο κουδούνι.
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις όποιες προσπάθειες από το υπουργείο Παιδείας -για την πλήρωση μεγάλου ποσοστού κενών θέσεων εκπαιδευτικών, οι ομοσπονδίες τονίζουν ότι τα κενά εκπαιδευτικών κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Στέφανος Μιχάλης έκανε λόγο για 50 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην περιοχή των Ιωαννίνων που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα από το υπουργείο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
«Υπάρχουν κενά σε όλη τη χώρα και εδώ, και αναμένουμε να καλυφθούν όσο πιο άμεσα γίνεται» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το υπουργείο είναι καιρός να προχωρήσει σε λύσεις και σε προσλήψεις εκπαιδευτικών μιας και από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι πολλές. 
Έτοιμοι για το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς
Όλα είναι έτοιμα στα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.
Οι δύο σχολικές επιτροπές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μερίμνησαν για τις απαραίτητες εργασίες στις σχολικές μονάδες ενώ τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού στις σχολικές αυλές και διαγραμμίσεων έξω από όλα τα συγκροτήματα.
«Ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλη την διάρκεια του έτους παρεμβαίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά όπου χρειαστεί.
Στόχος είναι να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Σήμερα Τετάρτη, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα παραστεί στον αγιασμό που θα γίνει στο συγκρότημα της Ακαδημίας (8:45 π.μ.) και αμέσως μετά στον αγιασμό της Ζωσιμαίας, ενώ στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο.
Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα παραβρεθούν σε αγιασμούς σχολικών μονάδων της πόλης αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι παράπλευρες απώλειες μίας μεταστέγασης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4830560685600789714
Σχόλια
item