Γιάννενα: Η υπηρεσία καθαριότητας θα σηκώσει το βάρος

Γιάννενα: Η υπηρεσία καθαριότητας θα σηκώσει το βάρος
Με το προσωπικό, τα μέσα και τις όποιες δυνατότητες διαθέτει η υπηρεσία καθαριότητας θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αναλαμβάνοντας μετά τη λήξη των συμβάσεων στις Δ.Ε Παμβώτιδας και Μπιζανίου και τους δύο αυτούς τομείς.
Η αδυναμία της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει την υπηρεσιακή εισήγηση και πολιτική απόφαση για την αποκομιδή στις Δ.Ε από ιδιώτες, δημιουργεί εκ των προτέρων μία δύσκολη κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, που το τελευταίο δίμηνο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, εμφανείς ακόμη και στον αστικό ιστό.
Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στους πολίτες, κάνοντας έκκληση να συνδράμουν και αυτοί στην προσπάθεια που θα γίνει το επόμενο διάστημα για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.
Το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο της συνέντευξης τύπου αφιερώθηκε στην σκληρή κριτική στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον κ. Ελισάφ να εξαπολύει προσωπική επίθεση στον κ. Μπέγκα, την κα Καλογιάννη και τον κ. Νάτση, τους οποίους κατηγόρησε ότι ναρκοθετούν την προσπάθεια βελτίωσης της καθαριότητας, θέτοντας πιο πάνω τις πολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.
Για πρώτη φορά μάλιστα ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο για σύμπραξη τριών ετερογενών παρατάξεων που ταυτίστηκαν για διαφορετικούς λόγους, στοχεύοντας όμως σε έναν κοινό σκοπό.
«Η παράταξη Μπέγκα με την αναποτελεσματική της διοίκηση υποβάθμισε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
Η παράταξη Καλογιάννη διέψευσε τις προεκλογικές της εξαγγελίες περί συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα οραματιζόμενη το μαγικό 2023.
Η παράταξη Νάτση που είναι συνεπής στην αντιπολιτευτική της κριτική την οποία είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές.
Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο της αντιπολίτευσης να υπονομεύσει την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο ώστε να διαψεύσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών. Όλοι κρινόμαστε.
Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ζητώ από τους συμπολίτες να βοηθήσουν ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή. 
Ειδικά τον επόμενο μήνα όπου στα Γιάννινα φιλοξενούνται μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις και θα υπάρξουν χιλιάδες επισκέπτες. 
Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ζητούμε την βοήθεια από τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 
Οι δυνατότητες
Σε αδρές γραμμές, αφού τα περισσότερα είχαν ήδη ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ελισάφ περιέγραψε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην υπηρεσία, να αναλάβει ακόμη περισσότερους τομείς από αυτούς που έχει μέχρι και σήμερα.
Ο δήμαρχος εξήγησε, ότι από το σύνολο των υπαλλήλων που προσελήφθησαν μέσω της 3Κ μόλις τρεις ενίσχυσαν την αποκομιδή των απορριμμάτων και τόνισε ότι με την λήξη των συμβάσεων για τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας θα κληθεί η ίδια, αποδυναμωμένη υπηρεσία να κάνει και εκεί την αποκομιδή.
«Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα, να ενισχύσουμε την υπηρεσία, όμως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα», σημείωσε. 
Κριτική στους συνδικαλιστές
Η εικόνα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από την αρχή μέχρι και την «κατάληψη» του προεδρείου δεν ήταν σίγουρα αυτή που και η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο αλλά και οι πολίτες θα ήθελαν να βλέπουν συχνά.
Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε αδόκιμη τη συμμετοχή μερίδας εργαζομένων του δήμου προσθέτοντας για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ότι και οι ίδιοι με τη στάση και συμπεριφορά τους ναρκοθετούν το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, τον οποίο υπερασπίζονται.
«Ίσως θέλουν να διασκεδάσουν με αυτόν τον τρόπο το χαμηλό ποσοστό, μόλις 2% της συμμετοχής των εργαζομένων του Δήμου στην απεργία». 
«Δεν επιδιώκουμε 
μετεγγραφές»
Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση για το εάν οι συσχετισμοί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου υποχρεώνουν τη δημοτική αρχή να αναζητήσει τη συνεργασία ή και την προσάρτηση δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων ο κ. Ελισάφ κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιδίωξη, ούτε και έχει τη διάθεση να μπει σε συζήτηση με «άρωμα» συναλλαγής.
«Είμαστε μία ανοιχτή παράταξη και έχουμε δημιουργήσει έναν συνασπισμό παρατάξεων. Αν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πειστούν ότι δεν έχουμε ιδεοληψίες, η πόρτα μας είναι ανοιχτή, όχι όμως στο πλαίσιο της συναλλαγής με κανέναν. Δεν επιδιώκουμε μετεγγραφές», κατέληξε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η υπηρεσία καθαριότητας θα σηκώσει το βάρος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1343005118448247025
item