Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε σύγχρονα αποβατικά Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε σύγχρονα αποβατικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε σύγχρονα αποβατικά

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε σύγχρονα αποβατικά
Αμφίβια τεθωρακισμένα, σύγχρονα αποβατικά και UAV θα ζητήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ στα πλαίσια της αμυντικής συμφωνίας. Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στη Βουλή πως η περίφημη MDCA,…
Αμφίβια τεθωρακισμένα, σύγχρονα αποβατικά και UAV θα ζητήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ στα πλαίσια της αμυντικής συμφωνίας.
Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στη Βουλή πως η περίφημη MDCA, η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας (που αφορά τη χρήση της Σούδας και την παροχή άλλων διευκολύνσεων στις αμερικανικές δυνάμεις), είναι σχεδόν έτοιμη και θα υπογραφεί πριν από την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη χώρα μας.
Η νέα αμυντική συμφωνία των δύο χωρών θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Τραμπ προκειμένου να πάρει πιο επίσημη μορφή η αμερικανική παρουσία στο αεροδρόμιο της Λάρισας (εκεί σταθμεύουν τα αμερικανικά UAV’s MQ – 9), η εξυπηρέτηση αμερικανικών δυνάμεων μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και μια περαιτέρω χρήση των εγκαταστάσεων της Σούδας.
Τι ανταλλάγματα περιμένουμε
Μεταχειρισμένο αποβατικό σκάφος για τους Έλληνες Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ζητά το ελληνικό Πεντάγωνο από τα αμερικανικά αποθέματα.
Ρεπορτάζ του Hellasjournal αναφέρει πως η Ελλάδα με έγγραφο (LOR) προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητά νέο αποβατικό σκάφος ανάμεσα σε άλλα οπλικά συστήματα.
Στο Ελληνικό Πεντάγωνο αναμένουν την απάντηση και γι’ αυτό το οπλικό σύστημα καθώς το θεωρούν άκρως σημαντικό καθώς η Ελληνική ακτογραμμή στο ανατολικό Αιγαίο είναι πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Βασικό αντάλλαγμα που επιθυμεί η Ελλάδα είναι ίσως μια πιο έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας από την Ουάσιγκτον για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, σύγχρονα αποβατικά και UAVs.

epirusblog.gr
5 of 5
Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε σύγχρονα αποβατικά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6588205349644852028
Σχόλια
item