Άρτα: Απάντηση Του Δήμου Αρταίων, Σχετικά Με Την Λειτουργία Του Μικρού Θεάτρου Στο Κάστρο Της Άρτας

Άρτα: Απάντηση Του Δήμου Αρταίων, Σχετικά Με Την Λειτουργία Του Μικρού Θεάτρου Στο Κάστρο Της Άρτας

Σχετικά με τις δηλώσεις της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου, το  Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 λίγο πριν την έναρξη της  μουσικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Θέατρο του Κάστρου,  περί παύσης λειτουργίας του θεάτρου ως χώρος  διεξαγωγής εκδηλώσεων και άλλης πολιτιστικής του αξιοποίησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της ένταξης και χρηματοδότησης του  από το πρόγραμμα  Interreg Ελλάδα–Ιταλία,  ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες της Άρτας για τα εξής :

Είναι πάγια πεποίθηση αυτής της Δημοτικής Αρχής, ότι οι πολιτιστικοί χώροι πρέπει να είναι προσβάσιμοι και ενεργοί στην καθημερινή ζωή των Αρτινών και των επισκεπτών της πόλης μας.


Για τον λόγο αυτό το θέατρο του Κάστρου χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια, κατόπιν σχετικής άδειας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.


Ωστόσο, η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας έχει την τελική ευθύνη και δικαιοδοσία τόσο για την αδειοδότηση όσο και για τους όρους χρήσης των σχετικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και του θεάτρου του Κάστρου.


Συνεπώς, η απόφαση και τα κριτήρια βάσει των οποίων λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις βαρύνουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από πλευράς μας, δηλώνουμε ότι παραμένουμε στην διάθεση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να προσφέρουμε όποια τεχνική ή άλλη βοήθεια μας ζητηθεί σχετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Για τους λόγους αυτούς, σήμερα αποστείλαμε σχετικό αίτημα ενημέρωσης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας,  προκειμένου να υπάρχει και γραπτή ενημέρωση του Δήμου Αρταίων και των πολιτών από την αρμόδια υπηρεσία.

Ως Δήμος Αρταίων θέλουμε ασφαλής και λειτουργικούς χώρους πολιτισμού για την κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας.


Προς αυτή  την κατεύθυνση εντατικοποιούμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και λειτουργικών χώρων για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε στην ήδη υπάρχουσα θέση είτε στη βόρεια πλευρά του Κάστρου (στα πρώην γήπεδα τένις του Ξενία), με παράλληλη δημιουργία ενός μεγαλύτερου συναυλιακού χώρου στο παραποτάμιο πάρκο της πόλης μας. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Απάντηση Του Δήμου Αρταίων, Σχετικά Με Την Λειτουργία Του Μικρού Θεάτρου Στο Κάστρο Της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5954150287110710953
item