Νέος πρόεδρος ΕΤΕΑΕΠ: Προτεραιότητά μας η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ

Νέος πρόεδρος ΕΤΕΑΕΠ: Προτεραιότητά μας η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ

Προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) είναι η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, διαβεβαίωσε ο νέος του πρόεδρος Ευάγγελος Απόστολος Κωνσταντίνου.

Κατά τη συζήτηση ακρόασης για τον διορισμό του, ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε περαιτέρω στοιχεία, λέγοντας πως σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Ιουνίου, οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ανέρχονται σε 86.500 και τα εφάπαξ σε 18.000. 

«Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τον χρόνο απονομής τους, αλλά ότι η απονομή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση», είπε και πρόσθεσε πως το Ταμείο αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες 2,8 εκατ. εργαζομένων και 1,3 εκατ. συνταξιούχων, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι οριακά πλεονασματικός.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων δύο ετών», ανέφερε ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκη και συμπλήρωσε πως «τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 7δις ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων δύο ετών».

Επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΤΕΑΕΠ και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το σημερινό εφάπαξ είναι μηδενικής απόδοσης, δεν είναι στις προθέσεις του να το αλλάξει.

Η επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εξέφρασε κατά πλειοψηφία θετική γνώμη για την καταλληλότητα εκλογής του Ευαγγέλου-Αποστόλου Κωνσταντίνου στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, ο οποίος προτάθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, έλαβε θετική γνώμη από 11 βουλευτές, αρνητική από έξι, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».

epirusblog.gr
5 of 5
Νέος πρόεδρος ΕΤΕΑΕΠ: Προτεραιότητά μας η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7431699664166773422
item