Πρέβεζα: Παράταση του κτηματολογίου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Πρέβεζα: Παράταση του κτηματολογίου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας
Με επιστολής του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές Πρέβεζας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας ζητά την παράταση του Κτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «σε λίγες ημέρες, εκπνέει η προθεσμία για την δήλωση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων στο Κτηματολόγιο , όσον αφορά και την περιοχή της Πρέβεζας . 

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε παράταση , δια Υπουργικής Αποφάσεως , είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι πολίτες , που δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία και τούτο διότι σε πολλές περιπτώσεις καθίσταται δυσχερής η συγκέντρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται. 

Εάν δε, λάβει κανείς υπόψιν και τις θερινές διακοπές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών αλλά και των συμβολαιογραφείων και των υποθηκοφυλακείων που χορηγούν ανάλογα νομιμοποιητικά έγγραφα και δικαιολογητικά κατά περίπτωση , τότε οδηγούμαστε ευχερώς στην εξήγηση για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων επί ακινήτων δεν έχει δηλωθεί στα αρμόδια κτηματολογικά γραφεία από τους υπόχρεους προς τούτο. 

Για τους λόγους αυτούς , επιβάλλεται και κρίνεται αναγκαία η χορήγηση και νέας παράτασης, τουλάχιστον έως την 31-12-2019, ώστε να θεωρηθούν εμπρόθεσμες οι δηλώσεις ιδιοκτησίας των πολιτών που για διάφορους λόγους και χωρίς υπαιτιότητά τους, δεν θα είναι συνεπείς με την ημερομηνία της 15-9-2019.»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παράταση του κτηματολογίου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 681131555096326610
item