Ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο την Παρασκευή Ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο την Παρασκευή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο την Παρασκευή

Ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο την Παρασκευή

Ο κόσμος γιορτάζει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά, με την Ακρόπολη, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους». 

Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού.

Οι ώρες ελεύθερης εισόδου στην Ακρόπολη και το Μουσείο
Με αφορμή αυτή την ημέρα γιορτής το υπουργείο Τουρισμού έχει φροντίσει να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης (εκεί όπου μέσα στην εβδομάδα βρέθηκε ο Τζαν Γιαμάν, ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός) από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Επίσης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, διοργανώνουν εκδήλωση από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. 

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο την Παρασκευή
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1432550674388869356
Σχόλια
item