Άρτα: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας

Άρτα: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. 
Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. 
Τα Σ.Δ.Ε. συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα Σ.Δ.Ε παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. 
Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές. 
Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα),εκτός των Σ.Δ.Ε. καταστημάτων κράτησης που λειτουργούν πρωινές ώρες.
Καθ’ όλο το μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, στο ΣΔΕ Άρτας και στo Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα, γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2019-2020.
Απαραίτητα δικαιολογητικά :
1. Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το σχολείο)
2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο αλλοδαπής
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο ΣΔΕ Άρτας (Κτήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, Περιφερειακή Οδός Άρτας – Έναντι Δημαρχείου Άρτας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5-8 μμ. Τηλ. επικοινωνίας: 2681074354. 
Η κατάθεση των δικαιολογητικών για συμμετοχή στο Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα μπορεί να γίνεται και στο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5- 8 μμ.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2791929391168466768
item