Πρέβεζα: Κινδυνεύει με λουκέτο το ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρέβεζα: Κινδυνεύει με λουκέτο το ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, λόγω έλλειψης προσωπικού. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κινδυνεύει με λουκέτο το ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, λόγω έλλειψης προσωπικού.


Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ήταν, αν θυμάμαι καλά , Ιούνιος του 2018 , όταν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για τη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Ήταν τότε όλοι εκεί Εκπρόσωποι της τότε Κυβέρνησης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ, οι Βουλευτές μας, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Πάργας, εκπρόσωποι πολλών φορέων και βεβαίως πολίτες της περιοχής που με ικανοποίηση  έβλεπαν ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να γίνεται πράξη.

Το κλίμα πανηγυρικό και οι ομιλίες στο γνωστό μοτίβο της εποχής : «ήταν δίκαιο , έγινε πράξη»..

Στις τότε  δηλώσεις του ο συμπατριώτης μας Διευθυντής ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κ. Παπαδιώτης είχε τονίσει ότι:

«Οι βασικές υποδομές για την λειτουργία του σταθμού έχουν καλυφθεί και μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο..»

Στους 16 μήνες λειτουργίας του,  αποδείχτηκε το πόσο χρήσιμος είναι , αφού  η έγκαιρη επέμβαση των διασωστών του σε πολλά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάργας αλλά και της παραλιακής ζώνης , έσωσε ζωές.

Δυστυχώς όμως , απ’ ότι φαίνεται οι τότε δηλώσεις του κ.Παπαδιώτη που σας ανέφερα παραπάνω , δεν..άντεξαν στο χρόνο , αφού σύμφωνα με έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας , το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας , ο τομέας Μεσοποτάμου κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας , λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. των εργαζόμενων , καταγγέλλει την προηγούμενη διοίκηση «για την προχειρότητα την οποία επέδειξε στην δημιουργία του τομέα Μεσοποτάμου» , χωρίς όπως αναφέρουν να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό που θα στελέχωνε τον τομέα και η μέχρι τώρα λειτουργία του γινόταν με  μετακινήσεις υπαλλήλων  από άλλους υποστελεχωμένους τομείς..

Και η ανακοίνωση των εργαζόμενων καταλήγει στη δυσάρεστη διαπίστωση ότι: «σήμερα ο τομέας οδεύει προς αναστολή λειτουργίας του , αφού δεν διαθέτει κανέναν διασώστη»

Αυτή η ανακοίνωση , αλλά και σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν , προκάλεσαν προβληματισμό , ανησυχία αλλά και εύλογη οργή  στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο , αφού διαπιστώνουν ότι κάτι για το οποίο αγωνίστηκαν για να υλοποιηθεί , μετά από τη λειτουργία λίγων μηνών κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Συγκεκριμένα φίλος από την περιοχή μου έλεγε:

«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι στην περιοχή μας , όλα γίνονται πρόχειρα , χωρίς μελέτη και σωστή οργάνωση.

Πολλά λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει χρόνια τώρα και με τα Κέντρα Υγείας.

Παρά ταύτα , δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε , κάτι που πετύχαμε με αγώνες  να χαθεί.

Θα αγωνιστούμε ώστε και τα Κέντρα Υγείας να αναβαθμιστούν και το ΕΚΑΒ να συνεχίσει τη λειτουργία του στο Μεσοπόταμο».

Και πράγματι δεν μένουν μόνο  στις διαπιστώσεις, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενεργοί πολίτες της περιοχής , επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Πάργας και τον Κυβερνητικό Βουλευτή κ. Γιαννάκη , ενώ θα ενημερώσουν και τους άλλους φορείς.

Το αίτημά τους είναι ένα:

Να μην ανασταλεί η λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ,  να γίνει ΑΜΕΣΑ προγραμματισμός για μόνιμο προσωπικό που θα το στελεχώσει και μέχρι τότε να μετακινηθεί το αναγκαίο προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Εμείς υιοθετούμε απόλυτα το αίτημα και θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στις πλάτες του Βουλευτή κ. Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος και πρέπει να έρθει σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Το επιχείρημα ότι «φταίνε οι προηγούμενοι , που το έχτισαν στην άμμο» , μπορεί πολιτικά να βολεύει,  δεν θεωρούμε όμως ότι θα είναι η καλύτερη απάντηση στους πολίτες της περιοχής..


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κινδυνεύει με λουκέτο το ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, λόγω έλλειψης προσωπικού.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5457822804148895810
Σχόλια
item