Άρτα: Νέα γέφυρα δ[ιπλα στην υπάρχουσα

Άρτα: Νέα γέφυρα δ[ιπλα στην υπάρχουσα
Την ώρα που εγκρίνεται χρηματοδότηση για νέα γέφυρα στον Άραχθο  κοντά στην Πλάκα, η πόλη της Άρτας κι ολόκληρος ο αστικός, ημιαστικός ιστός ταλαιπωρούνται από μια γερασμένη γέφυρα που λειτουργεί σαν λαιμός μπουκαλιού στην εθνική οδό κι οι τοπικοί παράγοντες ταλανίζονται χρόνια ολόκληρα για μια οραματική γεφύρωση στην περιοχή των Κεραματών...


Η λύση που προτείνει ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κι επί σειρά ετών βουλευτής του ΠαΣοΚ Θόδωρος Κολιοπάνος, με άρθρο του στον τοπικό τύπο, αποτελεί σίγουρα πρόταση που θα συζητηθεί.

Αν μη τι άλλο είναι η λύση μπροστά στα μάτια μας, που δεν έβλεπε κανείς ως τώρα. Εν ολίγοις προτείνει νέα γέφυρα δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα με σκοπό και η υπάρχουσα να αξιοποιηθεί ως βεράντα της νέας προς το εμβληματικό πέτρινο γεφύρι και οι απαλλοτριώσεις που κοστίζουν σε νέα θέση να αποφευχθούν περιορίζοντας σημαντικά το κατασκευαστικό κόστος.

Πέρα απ’ τις χρόνιες παλινωδίες  κυβερνήσεων και τοπικών αρχών για νέα γέφυρα στην Άρτα οι οποίες πηγάζουν από χρηματοδοτική αδυναμία και πολιτική ατομία, το ισχυρότερο επιχείρημα που αναδύεται απ΄την πρόταση Κολιοπάνου είναι η μη απομάκρυνση από το θρυλικό γεφύρι για τουριστικούς λόγους. Μια γέφυρα μακριά απ’ αυτό θα το καταδίκαζε στην αφάνεια για χιλιάδες διερχόμενους.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων οφείλει να εξετάσει την πρόταση Κολιοπάνου αφού έτσι κι αλλιώς πρέπει να συζητήσει με μετεκλογικούς όρους πια για την χιλιοειπωμένη νέα γεφύρωση και την απαράδεκτη καθυστέρησή της.

Ρούλα Χρήστου / ​epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Νέα γέφυρα δ[ιπλα στην υπάρχουσα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7082747684775118319
item