Άρτα: Σημαντική Δράση Από Τον Σύλλογο «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ» Άρτα: Σημαντική Δράση Από Τον Σύλλογο «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Σημαντική Δράση Από Τον Σύλλογο «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ»

Άρτα: Σημαντική Δράση Από Τον Σύλλογο «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ»

Διοργάνωση Προγράμματος Εκπαίδευσης Εθελοντών

Σε μια σημαντική κίνηση στήριξης πασχόντων συμπολιτών μας, προχωρεί ο Σύλλογος κατά του καρκίνου «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ» Άρτας. 
Ο Σύλλογoς Kαρκινοπαθών, Eθελοντών και Φίλων «Επιστήθιοι φίλοι Άρτας» προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών με την εθελοντική υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. 
Έτσι, απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες και διοργανώνει Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών προκειμένου να εκπαιδευτούν σε τρόπους στήριξης και δεξιότητες επικοινωνίας με καρκινοπαθείς και φροντιστές τους.
Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ» Άρτας είναι εθελοντικός οργανισμός που έχει ως κύριο στόχο την στήριξη όσων συνδέονται με την νεοπλασματική νόσο που απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού καθώς την προαγωγή της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στη δράση των εθελοντών και καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να επανδρώσουν τα εθελοντικά του τμήματα καθώς και να εκπαιδευτούν στην προσέγγιση των ασθενών και των φροντιστών τους.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. 
Το πρόγραμμα παρέχεται Δωρεάν, οργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ» Άρτας με την εθελοντική υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «GESTALTFOUNDATION». 
Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο ενισχύοντας τα προγράμματα του συλλόγου και να εκπαιδευτούν σε τρόπους στήριξης και δεξιότητες επικοινωνίας με καρκινοπαθείς και φροντιστές τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Εκπαίδευση στις βασικές αρχές του εθελοντισμού
2. Διερεύνηση των προσωπικών κινήτρων, ορίων και θεμάτων σε σχέση με την ασθένεια και τις απώλειες γενικότερα.
3. Εκπαίδευση στις δεξιότητες προσέγγισης και επικοινωνίας με πάσχοντες από καρκίνο, την οικογένεια, τους ειδικούς.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και θα διαρκέσει δύο Σαββατοκύριακα.
Τόπος Διεξαγωγής είναι τα γραφεία του Συλλόγου «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι», πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλησιών Άρτας. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής της εκπαίδευσης θα γνωστοποιηθούν αργότερα.
Η εκπαιδευτική ομάδα είναι κλειστή και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν συνέντευξης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
• Στη Γραμματεία του Συλλόγου «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι» Άρτας, Σκουφά 79 (κάτω από τον Άγιο Δημήτριο), Άρτα, καθημερινά 6-8 μμ από Δευτέρα 23/9 μέχρι και Τετάρτη 2/10 (εκτός Σαββάτου &Κυριακής)
• Ή με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης με email στο atsirog495@gmail.com
-Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από τον σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/1-6SOIxkE0HjCTYDTgX-5sMl2pGhY3iD_/view?usp=sharing
-Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6945839421(κ.Κράββαρη), 6955256041 (κ.Παπαβασιλείου), 6975943937 (κ.Βάρδια), 6974313153 (κ.Τσιρογιάννη)
epirusblog.gr
5 of 5
Διοργάνωση Προγράμματος Εκπαίδευσης Εθελοντών Σε μια σημαντική κίνηση στήριξης πασχόντων συμπολιτών μας, προχωρεί ο Σύλλογος κατά του κ...
Άρτα: Σημαντική Δράση Από Τον Σύλλογο «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ»
epirusblog.gr
5 of 5
Διοργάνωση Προγράμματος Εκπαίδευσης Εθελοντών Σε μια σημαντική κίνηση στήριξης πασχόντων συμπολιτών μας, προχωρεί ο Σύλλογος κατά του κ...
Αρτα 9102544923913960205
Σχόλια
item