Ασταμάτητο το ράλι των ελληνικών ομολόγων Ασταμάτητο το ράλι των ελληνικών ομολόγων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ασταμάτητο το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Ασταμάτητο το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Η όρεξη των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται να εντείνεται κάθε μέρα, οδηγώντας τις αποδόσεις σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

Οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν περιζήτητοι, τόσο λόγω των ελκυστικών αποδόσεων όσο και του θετικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά για την ελληνική οικονομία.

Το ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απέστειλε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ.

Σήμερα, Τετάρτη, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών, με τη χώρα μας να έχει πάνω από 560 ραντεβού με 134 διαχειριστές από 100 funds στο διήμερο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. 

Εκεί, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του, σε ξένους επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Λονδίνο, θα εξηγήσει τι έχει πραγματοποιηθεί τους δυο πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και, κυρίως, τα βήματα της Ελλάδας για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,433%, υποχωρώντας 6 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, 11/9, η απόδοση του 10ετούς τίτλου ήταν στο 1,7%, ενώ σε διάστημα ενός έτους, η απόδοση έχει υποχωρήσει κατά 62,9%.
epirusblog.gr
5 of 5
Ασταμάτητο το ράλι των ελληνικών ομολόγων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3030424452460898932
Σχόλια
item