«Ενας χαρισματικός ηγέτης»: Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι για να τιμήσουν τον Ζακ Σιράκ [εικόνες] «Ενας χαρισματικός ηγέτης»: Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι για να τιμήσουν τον Ζακ Σιράκ [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Ενας χαρισματικός ηγέτης»: Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι για να τιμήσουν τον Ζακ Σιράκ [εικόνες]

«Ενας χαρισματικός ηγέτης»: Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι για να τιμήσουν τον Ζακ Σιράκ [εικόνες]

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Ζακ Σιράκ με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κάνουν ουρές έξω από το προεδρικό μέγαρο του Παρισιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της χώρας.

Ο Ζακ Σιράκ, που διετέλεσε πρόεδρος από το 1995 έως το 2007, πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να επαινεί τον «άνδρα τον οποίο αγαπήσαμε όσο μας αγάπησε κι αυτός» στο πεντάλεπτο διάγγελμά του. 

Ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι χαιρέτισαν την γοητεία και την πολιτική του σταδιοδρομία, με τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Ζαν Μαρί Λε Πεν να τονίζει πως «στον θάνατο, ακόμη και ο εχθρός αξίζει τον σεβασμό».

Οι Γάλλοι αποχαιρετούν τον πρώην ηγέτη τους, Ζακ Σιράκ

Την ίδια ώρα, η γαλλική προεδρία άνοιξες τις πόρτες του Μεγάρου των Ηλυσίων για το κοινό προκειμένου να υπογράψει όποιος θέλει στο βιβλίο συλλυπητηρίων. 

Και από χθες το βράδυ, εκατοντάδες άτομα περιμένουν υπομονετικά σε μια μεγάλη ουρά για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο ηγέτη.

Ουρές για τον αποχαιρετισμό
«Ήταν χαρισματικός, κάτι που δεν είχαν οι μετέπειτα πρόεδροι» δήλωσε ο Πιερ Ιβ, περιμένοντας να υπογράψει αργά χθες το βράδυ στο βιβλίο συλλυπητηρίων. 

«Ο Ζακ Σιράκ ήταν ο πολιτικός της παιδικής μου ηλικίας» τόνισε η Μαριόν.

Κόσμος γράφει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Ζακ Σιράκ

Και με το πρώτο φως της ημέρας, Γάλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Μέγαρο των Ηλυσίων. 

«Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό και την ευαισθησία μου για τον τελευταίο από τους μεγάλους προέδρους» μπορεί να διαβάσει κανείς σε ένα από τα αφιερώματα. 

«Σ’ ευχαριστούμε για την μάχη σου, σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτή την ελευθερία» ανέφερε ένα άλλο.

Και σήμερα το πρωί, από νωρίς κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να γράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων και της οικογένειας του Ζακ Σιράκ, θα πραγματοποιηθεί μια δημόσια τελετή την Κυριακή στο Les Invalides, ενώ η Δευτέρα έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους και θα τελεστεί μια λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου στο κέντρο του Παρισιού.

Ο πρώην πρωθυπουργός, δήμαρχος του Παρισιού και πρόεδρος της Γαλλίας, θα θαφτεί στην συνέχεια, στο νεκροταφείο του Μονπαρνέ μετά από μια αυστηρά ιδιωτική τελετή, δίπλα στην κόρη του Λοράνς που πέθανε το 2016.

epirusblog.gr
5 of 5
«Ενας χαρισματικός ηγέτης»: Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι για να τιμήσουν τον Ζακ Σιράκ [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4993194344652212294
Σχόλια
item