Θεσπρωτία: Τα κενά σε εκπαιδευτικούς των σχολείων στη Θεσπρωτία, πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους Θεσπρωτία: Τα κενά σε εκπαιδευτικούς των σχολείων στη Θεσπρωτία, πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τα κενά σε εκπαιδευτικούς των σχολείων στη Θεσπρωτία, πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους

Θεσπρωτία: Τα κενά σε εκπαιδευτικούς των σχολείων στη Θεσπρωτία, πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους

Για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων στη Θεσπρωτία τη νέα σχολική χρονιά,  απαιτούνται οι προσλήψεις  αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Τα σχολεία άνοιξαν από τη Δευτέρα προκειμένου να είναι έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων, ενώ οι διευθύνσεις εκπαίδευσης στέλνουν τα κενά, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης των δασκάλων και καθηγητών. 
Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να μην ανασταλεί η λειτουργία σχολείων στην περιοχή, ωστόσο να υπάρχουν, έστω και με μικρό αριθμό μαθητών, όλες οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ, ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα. 
Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, «πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα, ακόμα και τα ολιγομελή, κυρίως στα ΕΠΑΛ, γιατί είναι θλιβερό να υπάρχουν μαθητές, που να έχουν διδαχθεί μια ειδικότητα την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη, και αυτή να σταματήσει λόγω μικρού αριθμού μαθητών. 
Όλα τα τμήματα πρέπει να λειτουργήσουν".  Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην κινητοποίηση και πορεία της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου θα προτάξουν τα βασικά προβλήματα του κλάδου, με αιχμή τις μόνιμες προσλήψεις και το μισθολογικό. 
«Το βασικό, υπογραμμίζουν εκπαιδευτικοί, είναι οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, γιατί δε γίνεται να καλύπτουμε τα κενά με 11.000 αναπληρωτές. 
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κενά, που δημιουργήθηκαν με τα μέτρα της κρίσης και επειδή δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τα τελευταία χρόνια. 
Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι ότι κανείς δε μιλάει για αυξήσεις μισθών, μετά τις περικοπές που έχουν γίνει από 2010, δεν έχει γίνει καμία κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση». 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τα κενά σε εκπαιδευτικούς των σχολείων στη Θεσπρωτία, πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 334289914793859749
Σχόλια
item