Πρέβεζα: Από κοινού πρωτοβουλίες για την επάρκεια νερού στους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας

Πρέβεζα: Από κοινού πρωτοβουλίες για την επάρκεια νερού στους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας
Αποφασισμένοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι κάτοικοι και επισκέπτες των Δήμων Ζηρού, Πρέβεζας, Λευκάδας και Νικολάου Σκουφά, να έχουν πάντα την απαραίτητη ποσότητα αλλά και την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού, δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι Δήμαρχοι των τεσσάρων Δήμων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, οι οποίες υδρεύονται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Για τον θέμα αυτό, σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή στη Φιλιππιάδα, στην οποία έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι: Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Βασίλειος Ζάβαλης, ο προέδρος της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου κ. Χρήστος Ρίζος και βέβαια ο Δήμαρχος Ζηρού.

Αφού συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα και εξετάστηκαν άμεσες και βραχυπρόθεσμες λύσεις, εκδόθηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

α. Μέσω ανακοινώσεων κάθε Δήμου ξεχωριστά να ζητηθεί από τους κατοίκους η συνετή χρήση του νερού.
β. Να πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό παράνομων παροχών.
γ. Να προχωρήσουν οι αντικαταστάσεις προβληματικών ή μη προσβάσιμων υδρόμετρων.
δ. Να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για κάθε ζήτημα που προκύπτει στα δίκτυα ύδρευσης.
ε. Να προχωρήσουν προγραμματικές συμβάσεις με τους Συνδέσμους Ύδρευσης για τον εκ νέου καθορισμό της ζώνης ευθύνης ύδρευσης.
στ. Να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες και να ασκηθούν πιέσεις στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης του έργου στη βάση μελέτης που έχει εκπονήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αντικατάσταση του συνόλου του παλαιού δικτύου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Από κοινού πρωτοβουλίες για την επάρκεια νερού στους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8276952700305175806
item