Πρέβεζα: Στο «τραπέζι» της συζήτησης έξι θέματα συνεργασίας Δήμου και Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Στο «τραπέζι» της συζήτησης έξι θέματα συνεργασίας Δήμου και Επιμελητηρίου Πρέβεζας
Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννη Μπούρη. \

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  συνεχάρη τον  νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πρέβεζας  και του ευχήθηκε  εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και των μελών να έχει η νέα Δημοτική Αρχή υπό τη Δημαρχία του, μία επιτυχή και παραγωγική θητεία, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Επίσης, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπούρης, ευχήθηκε στο Δήμαρχο και ως πρώην Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου, να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα και στις προτεραιότητες του Δήμου τα θέματα της αγοράς, της παραγωγής και των υπηρεσιών σε κάθε τομέα.

Στη συνέχεια η συνάντηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική, ουσιαστική και στοχευμένη  και εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα για τη συμπόρευση σε μία παραγωγική αναπτυξιακή συνέργια. 

Μία συνέργια ως προς την αναγκαιότητα  μίας  μακροχρόνιας αλλά και ουσιαστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγοράς και της τοπικής οικονομίας με  έμφαση στην εξωστρέφεια του Δήμου και με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς και της προβολής των τοπικών προϊόντων. 

Αναλυτικά η ατζέντα των θεματικών που αναπτύχθηκε και πάρθηκαν κάποιες αρχικές από κοινού κατευθύνσεις και αποφάσεις αφορούσε τα κάτωθι θέματα:
1)      Συζήτηση για την εξέλιξη του έργου Open Mall και ανάλυση των δράσεων που θα υλοποιηθούν
2)      Πρόταση για τη δημιουργία Ενεργειακής κοινότητας με φορείς διαχείρισης το Επιμελητήριο Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας
3)      Υποβολή πρότασης στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COSMO, Επιμελητηρίου μαζί με Δήμο Πρέβεζας
4)      Χρονοπρογραμματισμός της από κοινού εκπροσώπησης σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις
5)      Από κοινού επίσκεψη σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου της παραχώρησης του κτιρίου του παλαιού τελωνείου στο Επιμελητήριο Πρέβεζας
6)      Απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου της οργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου χωριού για το έτος 2019

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά για τις ευχές στο πρόσωπο του Προέδρου του Επιμελητηρίου όλο το Δ.Σ. και δεσμεύτηκε ότι με το Επιμελητήριο Πρέβεζας ξεκινά μία νέα εποχή συνεργασίας και αναπτυξιακής συμμαχίας!

Τέλος ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπούρης προσκάλεσε το Δήμαρχο να παρευρεθεί και να επισκεφθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας (το  οποίο βρίσκεται στο περίπτερο 3 ,stand 16) κάτι που ο κ. Γεωργάκος απεδέχθη με χαρά και θα κάνει πράξη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο «τραπέζι» της συζήτησης έξι θέματα συνεργασίας Δήμου και Επιμελητηρίου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7171440635705525188
item