Συγκίνηση και δάκρυα στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα –Λύγισαν η οικογένειά του, ο Πορτοκάλογλου, ο Τσακνής [εικόνες]

Συγκίνηση και δάκρυα στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα –Λύγισαν η οικογένειά του, ο Πορτοκάλογλου, ο Τσακνής [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο γνωστός τραγουδοποιός, τραγούδια του οποίου έχουμε όλοι σιγοτραγουδήσει, πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. 

Η κόρη του ήταν μάλιστα αυτή που τον βρήκε και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, με τους γείτονες να λένε πως την άκουσαν να φωνάζει «Βοήθεια, βοήθεια, σώστε με».

λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Με λίγα λευκά τριαντάφυλλα είπαν «αντίο» φίλοι και συγγενείς στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Και χθες, γράφτηκε ο επίλογος ενός μεγάλου τραγουδοποιού στο νεκροταφείο Ζωγράφου, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο. 

Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα, αλλά και πλήθος άλλων γνωστών προσωπικοτήτων, όπως ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με την Ελένη Ράντου, ο Διονύσης Τσακνής, που εκφώνησε μάλιστα και επικήδειο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τον οποίο έκανε περιοδεία αυτό τον καιρό και ήταν προγραμματισμένο να δώσουν συναυλία στο Ηρώδειο το βράδυ της Τρίτης για την ένωση «Μαζί για το Παιδί», η οποία, φυσικά, ακυρώθηκε.


Η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και η σύζυγός του με τον Διονύση Τσακνή, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Τραγικές φιγούρες η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Μαρία Κλάρα και η σύζυγός του Ελένη, που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο. «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο», ήταν το μήνυμα που έγραφε το στεφάνι τους. 

Μάλιστα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του και είχε γράψει και το τραγούδι «Μάτια δίχως λογική», ενώ η αγάπη του για τη γυναίκα του ήταν τόσο μεγάλη, που εξαιτίας της είχε κόψει τις «ουσίες».

Γιώργος και Άννα Νταλάρα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Ελένη Ράντου στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Γιώργος και Άννα Νταλάρα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Ελένη Ράντου

Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του Νίκου Πορτοκάλογλου

Συγκλονιστικός ήταν και ο επικήδειος που εκφώνησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου: «40 χρόνια κοινής πορείας και μόλις πέρσι συνεργαστήκαμε πρώτη φορά! Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον φίλο και τελικά τον έχασα γρήγορα. 

Μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή τα τραγούδια μας ζευγάρωσαν αμέσως. Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. 

Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο. 

Από τη πρώτη στολή η που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία. Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρέντης , ο Μελωδός μου, έλεγα.


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστήκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. 

Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου», είπε βαθύτατα συγκινημένος.

Παρόντες πολιτικοί, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έδωσαν εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα, ο Γιάννης Κότσιρας, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, οι Άκης και Μίνως Μάτσας, ο Νίκος Αλιάγας, η Βάσια Τριφύλλη, ο Χρήστος Θηβαίος, που ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του Γιάννη Κότσιρα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Κατερίνα Κούκα, η Άβα Γαλανοπούλου, ο γιατρός του γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δ. Ράπας, που εκφώνησε επίσης έναν επικήδειο λόγο, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και πλήθος άλλων.


«Σε ευχαριστούμε για τα τραγούδια σου», γράφει το στεφάνι του ραδιοφωνικού σταθμού «Μελωδία 99,2»

Φωτογραφίες από τον κόσμο που βρέθηκε στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα


Ο Γιάννης Κότσιρας:


Η Μελίνα Ασλανίδου:


Ο Μίλτος Πασχαλίδης:


Ο Θάνος Μικρούτσικος με την κόρη του:


Άκης και Μίνως Μάτσας:


Ο Νίκος Αλιάγας:


Η Βάσια Τριφύλλη:


Ο Διονύσης Σαββόπουλος με ένα λευκό τριαντάφυλλο:


Ο Γιάννης Γιοκαρίνης:


Η Κατερίνα Κούκα:


Η Άβα Γαλανοπούλου:


Ο Γιώργος Κιμούλης:


Ο Σπύρος Παπαδόπουλος:

Φωτογραφίες: Ndp photos, Sooc, Intime, Eurokinissi


epirusblog.gr
5 of 5
Συγκίνηση και δάκρυα στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα –Λύγισαν η οικογένειά του, ο Πορτοκάλογλου, ο Τσακνής [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4505526704603818068
item