Γιάννενα: Μία Στέρνα, Γεμάτη Γλυκά, Στα Ζαγοροχώρια! Γιάννενα: Μία Στέρνα, Γεμάτη Γλυκά, Στα Ζαγοροχώρια! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία Στέρνα, Γεμάτη Γλυκά, Στα Ζαγοροχώρια!

Γιάννενα: Μία Στέρνα, Γεμάτη Γλυκά, Στα Ζαγοροχώρια!

Στα Ζαγοροχώρια, αυτά τα 46 παραδοσιακά χωριά, της Ηπείρου, στους πρόποδες της Πίνδου, με τα πανέμορφα δάση, τα καθαρά ποτάμια, τα πέτρινα γεφύρια, τις ψηλές κορφές, και το επιβλητικό τοπίο που δημιουργούν τα φαράγγια, θα κάνουμε μιά στάση σήμερα, και συγκεκριμμένα στο Καπέσοβο.

Το Καπέσοβο, είναι ένα από τα πιό όμορφα αλλά και από τα πιό καλοδιατηρημένα χωριά,στο κεντρικό Ζαγόρι και βρίσκεται μόλις 43 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου.

Περπατώντας στα πέτρινα δρομάκια του χωριού, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην πλατεία. Εκεί, κάτω από τον πλάτανο, θα βρείτε τα τραπεζάκια της Στέρνας. Η Στέρνα είναι ένα μικρό καφενείο με μεγάλη καρδιά.

Ο κ.Θουκυδίδης, συνταξιούχος δάσκαλος, με τη γυναίκα του την κ. Άννα, θα σε ξεναγήσουν στη στέρνα, που βρίσκεται φωτισμένη, μέσα στο μαγαζί, σε 13μ.βάθος, χτισμένη το 1848, στην αυλή της εκκλησίας,για να συλλέγει το βρόχινο νερό.

Θα σε κεράσουν καφεδάκι και δεν θα ξέρεις, τί να διαλέξεις από τα γλυκά που φτιάχνουν. Καρυδόπιτα, ρεβανί, γλυκά του κουταλιού, χαλβά σιμιγδαλένιο, μουστοκούλουρα, μήλα και κυδώνια στο φούρνο αλλά και σπιτική βυσσινάδα ή λεμονάδα. 

Ότι πουλάνε στο κουκλίστικο αυτό μαγαζί είναι φτιαγμένο από την οικογένεια Παπαγεωργίου. Μαρμελάδες με δαμάσκηνα, κράνα, κυδώνια, κυδωνόπαστο, λικέρ από καρύδι, μέντα ή μελισσόχορτο, τσίπουρο, βότανα, μανιτάρια.

Η Στέρνα είναι από μόνη της, η αφορμή, για να ταξιδέψουμε και να περάσουμε γλυκές στιγμές, στα όμορφα Ζαγοροχώρια.φωτό 3-7 https://thoukididis.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία Στέρνα, Γεμάτη Γλυκά, Στα Ζαγοροχώρια!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3921048554444335255
Σχόλια
item